Haber Detayı
02 Haziran 2017 - Cuma 10:44 Bu haber 5565 kez okundu
 
Beyşehir'de 30 Öğretmene "STEM" Eğitimi
BEYŞEHİR - Beyşehir'de 30 öğretmene, 5 gün süren ‘Eğitimde Yeni Model STEM’ Eğitimi verildi.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir'de 30 Öğretmene

BEYŞEHİR - Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2017 yılı için teknik destek kapsamında başvurulan ve Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) tarafından desteklenen, Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul-kurumlardan farklı branşlardan toplam 30 öğretmene 5 gün süreyle 22-26 Mayıs tarihleri arasında ‘Eğitimde Yeni Model STEM’ Eğitimi verildi.

        Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk yaptığı açıklamada; ‘Günümüzde pek çok ülkenin eğitim sisteminde öğrencilerin; üreten, ekonomik ve sosyal gelişmelere katkı sağlayan, 21. yüzyıl becerilerine sahip bireyler olarak yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Çağın gereklilikleri ve teknolojideki gelişmelerle birlikte düşünen, sorgulayan, araştıran ve buluş yapabilen öğrencilere olan ihtiyaç gün geçtikçe artmaktadır. “STEM” küçük yaşlarda sahip olduğumuz “yaratıcılığı” kullanarak, destekleyerek, tetikleyerek problem odaklı çalışmaya, çocuklardaki “merak” duygusundan yola çıkarak çözümler bulmaya odaklı bir sistem olup, Stem eğitimi dünyada birçok ülkenin öğretim programlarına dâhil edilmektedir.

          Matematiği veya Fen’i ders olarak değil edindiği bilgileri hayatında uygulamasına olanak sağlayacak bir proje. Verilen STEM eğitiminden tüm okul/kurumlarımızdaki öğretmen ve öğrencilerin dolaylı olarak yararlanacağı ön görülmektedir.  İlçemize STEM odası açılması için çalışmalar başlattık. STEM eğitimini ilçemizdeki bütün okullarımıza yayarak öğretmen ve öğrencilerimizi bu sistemle buluşturmak bizim nihai hedefimizdir’ dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, 30, Öğretmene, "STEM", Eğitimi,
Yorumlar
Haber Yazılımı