Haber Detayı
09 Aralık 2016 - Cuma 08:48 Bu haber 5370 kez okundu
 
Başkan Özaltun TYP Çalışanlarıyla Veda Yemeğinde Buluştu
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Belediyesi’nde 6 aydır Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde toplum yararına program (TYP) kapsamında görev yapan çalışanlarla veda yemeğinde biraraya geldi.
Güncel Haberi
Başkan Özaltun TYP Çalışanlarıyla Veda Yemeğinde Buluştu

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri’nden Taşköprü Aile Çay Bahçesi’nde çalışma döneminin sonuna gelen TYP personeliyle yemekte buluşan Özaltun, büyük bölümü kadınlardan oluşan çalışanlara 6 ay boyunca Beyşehir Belediyesi ile ilçeye verdiği hizmetlerden ötürü teşekkür etti.

Beyşehir Belediyesi’nin yeni dönemde 320 çalışanla 120 kilometre çapında yer alan bir coğrafyada 67 mahalleye birden her alanda büyük bir özveriyle, mesai mevhumu gözetmeksiniz hizmet vermeye çalıştığına vurgu yapan Özaltun, bu hizmeti verirken son dönemde  İŞKUR bünyesinde toplum yararına program (TYP) kapsamında hizmet yapan çalışanlardan da istifade ettiklerini söyledi.

Mevcut personelin çok geniş bir alanda hizmet vermeye yetmediğini hal böyle olunca daha fazla çalışana ihtiyaç duyduklarını anlatan Özaltun, bu anlamda TYP çalışanlarının geçici sürelerle de olsa Belediye bünyesinde istihdam edilmesine çok önem verdiklerini dile getirdi. Devletin de bu anlamda kendilerine  gözardı edilemeyecek önemli bir destek verdiğini anlatan Özaltun, bu destek sayesinde çok sayıda insanın evine ekmek götürme imkanı bulduğunu kaydetti. Beyşehir Belediyesi bünyesinde 6 ay önce TYP çerçevesinde çalışmaya başlayan personelle yıl sonunun gelmesi ile birlikte ayrılık vaktinin de geldiğini vurgulayan Özaltun, “Bunu üzülerek söylüyoruz. Yani inanın bana sorsalar, ‘sizlerden ayrılmak isteyen en son kişi kim?’ diye, o benimdir. Kesinlikle sizden ayrılma gibi bir isteğimiz olamaz. Çünkü, bizim A’dan Z’ye çalışan her bir personelimize ihtiyacımız var. Sizden ayrılmayı kesinlikle istemiyoruz, bundan emin olabilirsiniz. Ama hayat bazen başlamaktan, bazen de bitirmekten ibaret. 6 ay önce işe başladınız ama yarın istemeyerek de olsa sizlerden ayrılmak zorundayız. Kanunların bize verdiği imkanlar bu kadar. İnşallah önümüzdeki yıl tekrar bu imkan doğarsa sizlerle yine çalışmaya devam ederiz.Çünkü, tekrar alım sözkonusu olunca biz neticede Amerika’dan, buraya çalışmaya adam getirmeyeceğiz. Bu memleketin insanlarını belediyede çalıştıracağız.”diye konuştu.

Beyşehir’e ve Belediye’ye 6 altı ay boyunca hizmet eden toplum yararına çalışan personelin  mesaileri esnasında bazen camilerde, bazen okullarda da çalışarak toplum yararına önemli hizmetler verdiğini aktaran Özaltun, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bazen bir bakıyorsunuz Gökçekuyu’da, bazen bir bakıyorsunuz tam tersi bir istikamette Gölyaka’da çalıştınız. Dolayısıyla bu çok geniş  alanda ilçemize hizmetler verdiniz.  Elbette, bu büyük alana hizmet etmek için bizim daha çok çalışana, daha çok kaynağa ihtiyacımız olacak. İnşallah kaynaklarımız, imkanlarımız geliştikçe, büyüdükçe biz de bu şekilde iş imkanları, iş sahaları açmaya devam edeceğiz. Bu memlekete, hizmetinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Ellerinize, ayaklarınıza, yüreklerinize sağlık diyorum. Ve altı ay boyunca siz, biz fark etmiyor belli bir ücret aldık. İnşallah bu almış olduğunuz ücretlerin bereketli olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. İnşallah bu paralarınız kat ve kat bereketlensin, bereketi  bol olsun diyorum.”

TYP personeli adına bir personel de konuşmasının ardından Belediye Başkanı Murat Özaltun’a çalışan arkadaşları adına bir çiçek takdim etti. Yemeğin sonunda  Özaltun, TYP çalışanlarına birer alışveriş çeki hediye etti.

Yemeğe, Başkan Yardımcısı Halim Gümüşel ile Park ve Bahçeler Müdürü Halil Uslu da katıldı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , Beyşehir, Belediye, Başkanı, Murat, Özaltun, Beyşehir, Belediyesi’nd
Yorumlar
Haber Yazılımı