Haber Detayı
08 Kasım 2016 - Salı 09:03 Bu haber 4535 kez okundu
 
Başkan Özaltun'dan Yatırım Çağrısı
BEYŞEHİR - Başkan Özaltun’dan yatırımcılara Beyşehir’e büyük AVM yapmaları çağrısı
Güncel Haberi
Başkan Özaltun'dan Yatırım Çağrısı

BEYŞEHİR - Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, yapımı bitmek üzere olan Beyşehir Kültür Merkezi’nde büyük alış veriş merkezi kurmak isteyen yerli ve yabancı  yatırımcıyı da unutmadıklarını belirterek, yatırımcılara ilçeye bu konuda yatırım yapmaları çağrısında bulundu.

Başkan Özaltun, yaptığı açıklamada, Beyşehir’e kazandıracakları Kültür Merkezi’nin zemin katında  büyük alışveriş merkezi kuracak yatırımcıları da düşünerek yer ayırdıklarını belirtti.

Giderek büyüyen, gelişen ve değişen Beyşehir ilçe merkezinde  son yıllarda açılan alışveriş merkezlerinin sayısının hızla arttığına dikkati çeken Özaltun, ancak kentin henüz il merkezlerindeki büyük AVM’lerle tanışmadığı için alışverişlerde vatandaşların özellikle hafta sonları geniş sosyal imkanları bulunması sebebiyle bu tür yerleri tercih eder hale geldiğini söyledi.

Beyşehir’de de büyük alışveriş merkezleri açılabileceğini, bu konudaki eksikliğin giderilmesine yönelik yapımı son aşamaya gelen Beyşehir Kültür Merkezi’nin zemin katında geniş bir alanı bunun için ayırdıklarını vurgulayan Özaltun, yatırımcılara bu imkanı iyi değerlendirmesi çağrısında bulunarak şunları kaydetti:

“Beyşehir’de büyük alışveriş merkezi eksikliği var. Biz bunun önünü açmak adına yapımı devam eden Konya yolu üzerindeki Kültür Merkezi’nin altında büyük bir alanı büyük AVM yatırımcısı için ayırdık. İnşaat büyük bir hızla ilerliyor ve yıl sonuna kadar inşallah bitecek. Büyük bir alışveriş merkezinin buraya kurulması halinde hem zemini, hem de bodrum katını bu tür yatırım yapacak müteşebbis için ayırmış durumdayız.  Bu konuda, Beyşehir’de alışveriş merkezi ve market sahipleriyle  de biraraya geldik, ‘yapabilirseniz ortaklaşa, yapamazsanız da burada büyük bir alışveriş merkezi kurun’ dedik.  Çünkü, Beyşehir’in buna ihtiyacı var. Hepimiz biliyoruz, kendimiz de yapıyoruz bunu. Çoluğumuzu çocuğumuzu alıyoruz, büyük şehirlerde büyük alışveriş merkezlerine  alışverişe gidiyoruz. Bu da neden kaynaklanıyor, buradaki AVM’lerde sosyal alanların olmamasından kaynaklanıyor. Konya’ya ya da farklı yerlere büyük alışveriş merkezlerine çok sık gidiyoruz. Ama, biz şunu anlatmaya çalışıyoruz, gerek Beyşehir’de, gerekse ilçe dışından ilçemize büyük alışveriş merkezi kurmak isteyen varsa, bu konudaki yer sıkıntısını çözdük. Biz belediye olarak bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapmaya da hazırız. Bir de şöyle bir durum var; gerçekten ilçe merkezi işin gerçeği tıkanmış durumda. Büyük bir market yatırımcısı gelse şehrin içinde artık izin vermeyiz. O yüzden, şehrin merkezinde de olmayan Kültür Merkezimizde böyle bir imkanı yatırımcılarımız için seferber etmiş durumdayız. Eğer, böyle bir yatırımcı çıkmazsa alt katı düğün salonu, üst katı ise daha küçük bir market kurabilecek firmalara ihale ederek vermek istiyoruz.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , Başkan, Özaltun’dan, , yatırımcılara, Beyşehir’e, büyük, AVM, yapm
Yorumlar
Haber Yazılımı