Haber Detayı
08 Kasım 2016 - Salı 19:26 Bu haber 6037 kez okundu
 
Beyşehir'de Müslümanlığı Seçtiler
BEYŞEHİR - Danimarkalı Peter Eigtved ve İngiliz Burcu Karaboyun, Konya'nın Beyşehir ilçesindeki müftülükte düzenlenen ihtida töreninin ardından Müslüman oldu.
Güncel Haberi
Beyşehir'de Müslümanlığı Seçtiler

BEYŞEHİR - Beyşehir İlçe Müftülüğüne Müslüman olmak istediğini beyan ederek müracaat eden Danimarkalı 46 yaşındaki Peter Eigtved ve bir süre önce bir Türk'le evlendikten sonra Müslüman olmaya karar veren eski ismini vermek istemeyen 53 yaşındaki İngiliz kadın için ihtida töreni düzenlendi. Törenin ardından kelime-i şehadet getirerek Müslüman olan Danimarkalı Peter 'Polat' ismini aldı. Bir süre önce Ali Karaboyun'la evlenen İngiliz kadın ise Burcu adını alarak Müslüman oldu. Burcu Karaboyun, eski ismini hatırlamak bile istemediğini belirterek, telaffuz edilmesini istemeyerek, dünya evine girdikten sonra eşi ve eşinin akrabalarının yaşantısından etkilendiği için İslam dini ile onurlanmak istediğini söyledi.

İslam dinini tercih ederek Polat ismini alan Danimarkalı Eigtved ise, bir süredir yaşadığı ülkede Müslümanlığı araştırmaya başladığını vurgulayarak, "Tatil için geldiğim Antalya'da, kendim gibi İslam dinini seçen Burcu Karaboyun'un ailesiyle tanışınca onların destekleri ile Müslüman olmaya karar verdim" diye konuştu.

Beyşehir Müftü Vekili Kazım Gül ise, "Müslümanlığı seçen her iki kardeşimize de dünya ve ahiret saadeti, kalan ömürlerinde sağlık ve mutluluk diliyorum" şeklinde konuştu.

Müslüman olan Danimarkalı Polat Eigtved ile İngiliz Burcu Karaboyun'a Müftü Vekili Gül tarafından Kur'an-ı Kerim ve İngilizce temel dini bilgiler kitapları armağan edildi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , Danimarkalı, Peter, Eigtved, İngiliz, Burcu, Karaboyun, Konyanın, Be
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Beyşehir'de Müslümanlığı Seçtiler
Beyşehir'de Müslümanlığı Seçtiler
Yorumlar
Haber Yazılımı