Haber Detayı
06 Haziran 2017 - Salı 11:02 Bu haber 6962 kez okundu
 
Beyşehir Alaaddin Keykubat Eko-Okul Oldu
BEYŞEHİR - Beyşehir Alaaddin Keykubat Anaokulu’nun öğrencileri ve idarecileri, özellikle son 2 yıldır sürdürdüğü özverili çalışmaların karşılığını alıyor.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir Alaaddin Keykubat Eko-Okul Oldu

BEYŞEHİR - Beyşehir Alaaddin Keykubat Anaokulu çevre dostu çalışmalarının meyvesini alıyor. 2 yıldır uyguladığı geri dönüşüm projesindeki başarısı dolayısıyla Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından ‘Yeşil Bayrak’a layık görüldü. “Çevreye duyarlı okul” anlamına gelen yeşil bayrağı Beyşehir’de almaya hak kazanan tek okul, Alaaddin Keykubat Anaokulu oldu.

       Beyşehir Alaaddin Keykubat Anaokulu’nun öğrencileri ve idarecileri, özellikle son 2 yıldır sürdürdüğü özverili çalışmaların karşılığını alıyor.

         Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen ve çevre için yapılan bütünsel bir okul faaliyetini kapsayan bir program olan, okul öncesi ile ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir program özelliğini taşıyan Eko-Okullar Programı kapsamında çevreye duyarlı okul olmayı simgeleyen “Yeşil Bayrak” ödülünü Beyşehir’de ilk kez Alaaddin Keykubat Anaokulu almaya hak kazandı. 

       Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk yaptığı açıklamada; Program, çevre için yapılan bütünsel bir okul faaliyetini kapsar ve uygulandığı okullardaki başarısı, okul müdürü başta olmak üzere okul idaresinin ve öğretmenlerinin ilgisine bağlıdır. Eko-Okullar programındaki en önemli ve bütünleştirici etken ise öğrenci katılımıdır. Yerel halkı ve yöneticileri bilinçlendirme çabaları ise öğrencilerde diyalog kurabilme becerilerini geliştirmeyi ve iyi bir yurttaşlık eğitimini sağlayacağını belirten Konuk, “Uluslararası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan, 2 yıl süren çalışmalar sonucu çevreye duyarlı okul olmayı simgeleyen ‘Yeşil Bayrak’ ödülünü Beyşehir'de tek kazanan okul, Alaaddin Keykubat Anaokulu oldu. Emeği geçen tüm yöneticilerimi, öğretmenlerimi ve okul personelini tebrik ediyorum’’ dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Alaaddin, Keykubat, Eko-Okul, Oldu,
Yorumlar
Haber Yazılımı