Haber Detayı
05 Haziran 2017 - Pazartesi 11:56 Bu haber 9218 kez okundu
 
Beyşehir Belediyesi’nden, Esentepe Mahalesinde İftar Yemeği
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi tarafından Esentepe Mahallesi’nde ikamet eden mahalle sakinlerine yönelik iftar yemeği programı düzenlendi.
Güncel Haberi
Beyşehir Belediyesi’nden, Esentepe Mahalesinde İftar Yemeği

BEYŞEHİR - Belediye Başkanı Murat Özaltun, Esentepe Kuba Camisi bahçesinde verilen iftar yemeğinde mahalle sakinleri ile buluştu. Yoğun ilginin olduğu programa, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Şahiner, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol, Beyşehir Birlik Muhtarlar Derneği Başkanı ve Esentepe Mahallesi Muhtarı Faruk Koçer, İlçe Müftüsü Mahmut Çelikoğlu ve mahalle sakinleri katıldı. Belediye Başkanı Özaltun ve protokol, programda Fatiha Suresi’ni okuyan Suriyeli çocuk Ukba Elivayş’ı aynı sofrada konuk etti.

       Beyşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın da iftar yemeği öncesinde konser verdiği programda mahalle sakinlerine hitaben bir konuşma yapan Belediye Başkanı Murat Özaltun, ramazan aylarının paylaşma, birliktelik ve biraraya gelme ayı olduğunu söyledi. Bu münasebetle farklı alanlarda yapılan iftar programlarına katıldıklarını anlatan Özaltun, “Beyşehir Belediyesi olarak da farklı mahallelerimizde iftar yemeği organize ediyoruz. Ve Esentepe Mahallemizde ilk kez mahalle sakinlerimizle camimizin bahçesinde böyle bir ramazan gününde, böyle bir manevi atmosferde  ilk kez biraraya geliyoruz“ dedi.

Konuşmasında, İslam coğrafyasında oynanan oyunlara dikkat çeken Özaltun, bu coğrafyada son dönemde güçlenen tek ülke olan Türkiye üzerinde de bu oyunların oynandığına vurgu yaptı. “İnşallah bu oyunlara Cenab-ı Allah fırsat vermesin. Allah’ım minarelerden okunan ezan seslerini, sela seslerini dindirmek isteyenlere inşallah fırsat vermesin” diye konuşan Özaltun, şöyle devam etti: “Bu iftar yemeğine nerede karar verdik?  Esentepe Mahallemiz muhacir ensar ilişkisini en iyi gösteren mahallelerden. Bu mübarek gecede camimizde bir Suriyeli kardeşimizle karşılaştık. O kardeşimizin okuduğu sure neticesinde dedim ki;  ‘seninle birlikte inşallah bir iftar yemeği organize edelim’ Muhtarımızla da paylaştık ve bugün bu vesile ile sizlerle birlikteyiz. Allah’ım tutmuş olduğunuz tüm oruçları, kıldığınız namazları, ibadetlerinizi inşallah kabul etsin, Allah’ım birlikteliğimizi ve beraberliğimizi daim kılsın diyorum.”

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Mahmut Çelikoğlu Kur’an-ı Kerim okudu. Suriyeli çocuk Ukba Elivayş da alanda kurulan mobil sahnede Fatiha Suresi’ni okudu. 

Yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı iftar yemeğinin ardından mahalle sakinlerine Beyşehir Belediyesi  ikram çeşmesinden limonata ikramında da bulunuldu.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Belediyesi’nden,, Esentepe, Mahalesinde, İftar, Yemeği,
Yorumlar
Haber Yazılımı