Haber Detayı
23 Mayıs 2022 - Pazartesi 12:38 Bu haber 4962 kez okundu
 
Beyşehir Bocce Turnuvasına 8 İlden Temsilciler Katıldı
BEYŞEHİR - Beyşehir Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen Beyşehir Bocce turnuvasına 8 ilden temsilciler katıldı.
Spor Haberi
Beyşehir Bocce Turnuvasına 8 İlden Temsilciler Katıldı

BEYŞEHİR - Beyşehir Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen Beyşehir Bocce turnuvasına 8 ilden temsilciler katıldı.

Beyşehir Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde sporun tabana yayılması amacıyla düzenlenen turnuva hafta sonu Beyşehir’de yapıldı. Bu kapsamda Beyşehir Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü kapalı spor salonu yanına yapılan Bocce Sahası'nda oynanan müsabakalarda sporcular, şampiyon olmak için birbirleriyle yarıştı. Büyük mücadeleye sahne olan karşılaşmalar sonucunda dereceye giren takımlar belli oldu.

Beyşehirli milli Antrenör Metin Tok turnuva hakkında bilgi verdi. Tok, önce Bocce sporu hakkında bilgi verdi. Dünyanın en eski spor dallarından biri olan Bocce, pek kimsenin bilmediği ve bowlinge benzeyen, demir bilyelerle oynanan bir oyun ve spor branşıdır. Dünyanın birçok bölgesinde oynanan bu sporun ve oyunun  kökeni hakkında kesin bilgiler olmamasına rağmen kökenin milattan öncesi Çatalhüyük’de olduğu tahmin ediliyor, ancak bu spora Fransızlar sahiplenmiş, bizlerde Fransız kalmışız. Bizim burada Bocce’yi tanıtmak, genç çocuklarımıza zerre kadar faydalı olursan ne mutlu bize dedi.

Bocce sporu üç farklı oyun sisteminden oluşmaktadır. Bunlar; Petank, Raffa Volo. En yayılan branşı Petanktır nedeni ise saha yapılması çok kolaydır. Burada belediyenin katkılarıyla iki günde sahamızı yaptık. Bocce sahası uzunluğu 26mt 50cm, genişliği 4mt 50cm bir dikdörtgen sahada oynanır. Tek kişilik bocce müsabakalarında oyuncular 4’er topla, 2’li veya 3’lü müsabakalarda 2’şer topla oynanır.

Tanıtım ve açılış turnuvasına 8 ilden sporcularımız katıldı. Sporcularımızın çoğu milli, antrenör, ve milliliğe aday sporcularımız dedi.

Konya’dan turnuvaya katılan Fatih Taşkın: Bu spor odaklanma sporu, gençlerimizde maalesef sıkıntı şu, sınavlarda dikkat hatası yapıyorlar, gençlerimiz ve çocuklarımız.

Bocce okullarda ders olarak okutulması gereken bir spor. Ben beden eğitimi öğretmeniyim, Bu sporun çocuklarımıza en büyük faydası el, göz ve beyin üçlü koordinasyonun gelişimine faydasıdır, Özel gereksinimli çocuklarımızında oynayabileceği ve onların gelişimine büyük katkılar sunan bir spordur. Açık havada oynanması, arkadaşlarla beraber sohbet ortamı oluşturması, sosyal bir oyun olması çocuklarımızın sporu mutlulukla yapmasına neden olmaktadır. Spor çocuklarımızın kendine güven, yaratıcılık yeteneklerinin gelişmesi kısaca hayatımızın her alanında fayda sağlamaktadır” dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Bocce, Turnuvasına, 8, İlden, Temsilciler, Katıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı