Haber Detayı
06 Ocak 2018 - Cumartesi 10:03 Bu haber 5660 kez okundu
 
Beyşehir’de 15 Okulun TÜBİTAK Bilim Fuarı Projeleri Kabul Edildi.
BEYŞEHİR - Beyşehir Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullardan 15’inin 2018 yılında 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları kapsamında bilim ve toplum projelerine ait sundukları proje başvuruları kabul edildi.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir’de 15 Okulun TÜBİTAK Bilim Fuarı Projeleri Kabul Edildi.

BEYŞEHİR - Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu arasında, "TÜBİTAK Tarafından Desteklenen Bilim Fuarlarına Dair İşbirliği Protokolü" kapsamında başvuruda bulunan, Beyşehir Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullardan 15’inin 2018 yılında 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları kapsamında bilim ve toplum projelerine ait sundukları proje başvuruları kabul edildi. TÜBİTAK tarafından kabul edilen 15 okul, projelerini Mayıs ayı içerisinde düzenlenecek Fuar kapsamında sergileyecek.

    “TÜBİTAK Bilim Fuarları”, 5-12. sınıfta okumakta olan öğrencilerin eğitim/öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlamaktadır.

     İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk; "TÜBİTAK Tarafından Desteklenen Bilim Fuarlarına Dair İşbirliği Protokolü" kapsamında başvuruda bulunan okullardan 15 tanesinin projelerinin kabul edildiğini ve çalışmalarına destek olması için her okulun ayrı ayrı 5000 TL. destek almaya hak kazandı. 2015-2016 eğitim öğretim yılında 17 okulumuzun, 2016-2017 eğitim öğretim yılında ise 12 okulumuzun projeleri kabul edilmişti. Bu yıl ise 15 okulumuzun projeleri ile Tübitak Bilim Fuarı çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz’ dedi. Konuk, ayrıca her geçen yıl ilçeye bağlı tüm okullarda TÜBİTAK projesi başvuru sayılarını arttırmak için çalışmalar yapıldığını ve öğrencilerin proje kapsamında teşvik edildiğini belirterek, proje desteği kazanan okullarımızın idarecilerini, proje koordinatörlerini, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, 15, Okulun, TÜBİTAK, Bilim, Fuarı, Projeleri, Kabul, Edildi.,
Yorumlar
Haber Yazılımı