Haber Detayı
06 Ocak 2018 - Cumartesi 10:00 Bu haber 5148 kez okundu
 
Teksastan Hakikate Yolculuk…
Amerika'nın Teksas eyaletinde bir kovboy babanın kızı olarak dünyaya gelen ABD'li Yazar Najla Tammy Kepler, Selçuk Üniversitesi öğrencilerinin katıldığı konferansta hayat hikâyesini anlattı.
Eğitim-Kültür Haberi
Teksastan Hakikate Yolculuk…

Konya Genç İHH tarafından İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi Konferans salonunda düzenlenen “Teksastan Hakikate Yolculuk” isimli konferans, Genç İHH’nın yaptığı çalışmaların anlatıldığı tanıtım filmi ile başladı. Tanıtım filminin ardından Konya Genç İHH Selçuk Üniversitesi Başkanının hoş geldin ve giriş konuşmasının ardından kürsüye çıkan ABD'li yazar Najla Tammy Kepler, Müslüman olma sürecini anlattı.

     Televizyonlarda, filmlerde Amerikalıların hep mutlu, zengin bir yaşama sahip olduğunun söylendiğini ama durumun öyle olmadığı söyleyen Kepler, Amerika'da büyük bir içki, uyuşturucu ve çok fazla kız-erkek problemleri olduğunu belirtti.

        Amerikan toplumundaki çalışma hayatının tam bir kölelik sistemine dayalı olduğunu ailesi üzerinden örneklerle anlatan Kepler, "İncil kafamdaki sorulara cevap vermedi 16 yaşında hayatı, dini ve toplumsal hayatı sorgulamaya başladım” dedi.

      Sorularına cevap bulamayınca, kalbindeki din ile ilgili boşluğu dolduramadığını anlatan Kepler "Bana anlatılan İslam'la da yetinmedim ve daha çok araştırdım" dedi.

        İslam dini ile tanışmasının hem kendini hem dünyayı değiştirme şansını yakalamasına vesile olduğunu belirtti.

        İslam dini ile tanışmasından sonra hayat tarzını değiştirmesi ile beraber gerek Hristiyan ailesi, gerekse toplum tarafından çok sert bir şekilde eleştirildiğini ifade eden Kepler, hiçbir eleştirinin kendisini yıldırmadığını belirtti.

       Müslüman olduktan sonra "Najla" ismini aldığını dile getirdi.

       Konferans sonunda öğrenciler tarafından kendisine sorulan soruları yanıtlayan Najla Tammy Kepler Hanıma Genç İHH Hanımlar Komisyonu sorumlusu tarafından hediye takdim edildi

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Teksastan, Hakikate, Yolculuk…,
Yorumlar
Haber Yazılımı