Haber Detayı
21 Şubat 2018 - Çarşamba 10:23 Bu haber 7018 kez okundu
 
Beyşehir'de Buzağı Bakımı ve Besleme Eğitimi
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB) tarafından "buzağı bakımı ve besleme" konulu eğitim programı düzenlendi.
Ekonomi Haberi
Beyşehir'de Buzağı Bakımı ve Besleme Eğitimi

BEYŞEHİR - Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Edip Yıldız, Atik düğün salonundaki programda, Türkiye'de son yıllarda buzağı ölümlerinde artış olduğunu söyledi. 

       Üretime dahil olmadan her yıl kaybedilen buzağı sayısının ortalama 450 bin olduğunu aktaran Yıldız, şöyle konuştu: "Buzağı kayıplarının ülkemiz ekonomisine maliyeti 2 milyar lirayı geçmektedir. Buzağılar işletme gelirinin yüzde 40'ını oluşturmaktadır. Sadece buzağı kayıplarının önüne geçebilirsek, zaman içerisinde ithalata da gerek kalmayacaktır. Ülkemizdeki yıllık buzağı kayıpları, İsrail, Estonya, Malta'nın da aralarında bulunduğu 30'dan fazla ülkenin hayvan varlığından fazladır. Normal şartlar altında bir işletmede yıllık buzağı ölümleri yüzde 5'e kadar tolere edilebilir kabul edilse de ülkemizde bu oran yüzde 15'i geçmektedir. Tüm bu sebeplerden dolayı buzağı ölümleri ülke hayvancılığı için en önemli konu başlıkları arasında yerini almalıdır."

“ Artan buzağı ölümlerine ve yetiştiricinin sorunlarına kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla kurumumuz 2018'i Buzağı Yılı ilan ederek eğitim başta olmak üzere bir takım faaliyetler organize etmeyi hedeflemektedir. 2018 Buzağı Yılı kapsamında ilk eğitim toplantısını Konya Merkezde, ikincisini Karapınar’da üçüncüsünü ise Beyşehir’de gerçekleştiriyoruz.

     Açılış konuşmasının ardından Selçuk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cavit Arslan buzağı ölümlerinin önüne geçilmesi konusunda yapılacak uygulamalarla ilgili eğitim sunumu gerçekleştirdi.

      Eğitim toplantısına Konya DSYB yönetim kurulu başkanı Edip Yıldız ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte çok sayıda birliğe üye yetiştirici katıldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, Buzağı, Bakımı, ve, Besleme, Eğitimi,
Yorumlar
Haber Yazılımı