Haber Detayı
03 Mart 2017 - Cuma 10:30 Bu haber 5210 kez okundu
 
Beyşehir’de Din Görevlileri Ezanı Daha Güzel Okuyacak
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, bundan böyle cami minarelerinden yükselecek ezan sesleri daha güzel olacak.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir’de Din Görevlileri Ezanı Daha Güzel Okuyacak

BEYŞEHİR - Beyşehir’de, din görevlilerine  yönelik olarak açılan güzel ezan okuma kursu sona erdi.

Beyşehir İlçe Müftüsü Mahmut Çelikoğlu, bir ay boyunca devam eden kursun sonunda güzel ezan okuma eğitimi alan din görevlileriyle biraraya geldi.

Burada görevlileri hitap ederek  bir konuşma yapan Müftü Çelikoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın son yıllarda cami hizmetlerinde nitelikli eleman yetişmesi noktasında ciddi bir eğitim ve öğretim faaliyetleri icra ettiğine vurgu yaparak, “Biz de bu vesileyle İlçe Müftülüğü olarak her yıl ezan okuma kursu, vaaz beceri ve Kur’an-ı Kerim-i güzel okuma kursları düzenliyoruz. Son kursumuz ise ilçemizde  güzel ezan okuma kursu oldu. Hastane Camimizde haftada 4 gün süreli olarak bir aydır devam eden bir eğitim sonunda din görevlilerimiz güzel ezan okuma konusunda belli bir seviyeye ulaştı”dedi.

Camilerde görev yapan din görevlilerinin bu kursta değişik makamlarda özellikle öne çıkan 5 makamda ezanı daha güzel okuma konusunda büyük bir gayret gösterdiğini  ve eğitim aldığını anlatan Çelikoğlu, şöyle konuştu: “Bizim din hizmetinde  ezanın rolü diğer alanlardan  biraz daha fazladır, çünkü ezan-ı  muhammediyeyi camiye gelen gelmeyen, özellikle büyükşehirlerde  inanan, inanmayan  insanlar da dinliyor. Dolayısıyla bizim din hizmetinde  en etkili aracımız ezan. Ezanın çok düzgün ve  mükemmel okunması gerekiyor. Başkanlığımız da  bu çerçevede eğiticiler göndererek değerli  din görevlisi arkadaşlarımızı toplumumuza  daha güzel ezan okuması noktasında  ciddi çalışmalar içerisine giriyor. Ben bu çalışmaların hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bu öğrenilenler, pratikte uygulandığında verim elde edilir. O yüzden, bu konuda  inşallah kendimizi daha da geliştirip yenileyeceğiz.”

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, Din, Görevlileri, Ezanı, Daha, Güzel, Okuyacak, ,
Haberin Videosu
Yorumlar
Haber Yazılımı