Haber Detayı
03 Mart 2017 - Cuma 10:22 Bu haber 4176 kez okundu
 
Beyşehir’deki Leylekler Vadisi’nde Arazi İncelemesi
BEYŞEHİR - Birleşmiş Milletler’in (BM) GEF-SPG programları çerçevesinde hayata geçirilecek proje kapsamında hibe desteği sağlanan Beyşehir ilçesindeki Leylekler Vadisi’nde arazi incelemesi gerçekleştirildi.
Güncel Haberi
Beyşehir’deki Leylekler Vadisi’nde Arazi İncelemesi

BEYŞEHİR - Doğal Denge Ekolojik Yaşam Üretim, Tüketim ve Eğitim Derneği Genel Sekreteri ve Proje Koordinatörü Sezer Gökdal, sözkonusu hibe programı kapsamında hayata geçirilecek “Beyşehir Gölü-Leylekler Vadisi, Eko Turizm Altyapısı’nın Oluşturulması Projesi” çerçevesinde arazi gezisi yaptıklarını söyledi.

Beyşehir İlçe Belediyesi, Beyşehir Milli Parklar Şefliği, Beyşehir İlçe Milli Eğitim ve HEM Müdürlüğü ile Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği’nin de destek verdiği ve öncülük yaptığı proje kapsamında ilgili kurum ve sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin katılımıyla gerçekleştirdikleri arazi gezisi ve bundan sonra yürütülecek çalışmalar hakkında bilgiler veren Gökdal, “Hem leylekler vadisinde yapılacak uygulamalarla ilgili, hem de çevredeki eko turizmin olanaklarını değerlendirmek üzere çalışıyoruz.Bu konuda, bu ay içerisinde bütün paydaşların katılabileceği bir paydaş toplantısı yapacağız” dedi.

Bu toplantıda, hem projenin detaylarını anlatacaklarını, hem de eko turizm hakkında sunumlar yapacaklarını belirten Gökdal, şu bilgileri verdi:

“Dolayısıyla katılımcılarımız bölgenin birazcık daha eko turizm hakkında bilgilenmesini ve kendi kaynak değerlerinin nasıl değerlendirebileceğini daha çok öğrenmiş olacaklar. Projemiz 2017’nin Kasım ayına kadar devam ediyor. Dolayısıyla Mayıs ayında 2 eğitimimiz olacak. Özellikle orta okul çocuklarının doğa rehberliği konusunda bir farkındalık yaratma eğitimi, bir de yine Yeşildağ’daki kadınların ev ekonomisine katkıda bulunacak kendi ev ürünlerini daha iyi üretmeleri, pazarlamaları, paketlemeleri, etiketlemeleri konusunda yine bir farkındalık eğitimimiz olacak. Bunun dışında da alanda özellikle Leylekler Vadisinde, leylek yuvalarının artırılması için leylek platformlarını yapımını sağlamaya çalışıyoruz. Milli Parklar Şefliğimiz ile birlikte bir gözlem platformu oluşturuyoruz. Yuvaların izlenmesi için hem ulusal, hem uluslararası boyutta web üzerinden bir kamera sistemi yerleştirmeyi düşünüyoruz. Bu alanda bilgilendirme ve levhalandırma çalışmaları da yapmayı planlıyoruz, projemiz içinde bunlar var. Ben bütün bu arazi gezisine ve çalışmalara katılan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum, bize son derece iyi destek oluyorlar. Gerek belediyemiz gerek milli parklar şefliğimiz, STK’larımız hep birlikte bu projenin bir ucundan tutuyoruz.”

Kaynak: Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’deki, Leylekler, Vadisi’nde, Arazi, İncelemesi,
Yorumlar
Haber Yazılımı