Haber Detayı
19 Nisan 2020 - Pazar 16:31 Bu haber 6656 kez okundu
 
Beyşehir’de elektrik direkleri üzerindeki leylek yuvaları ilgi odağı
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, metrelerce yükseklikteki beton elektrik direkleri üzerine yuva yapan leylekler vatandaşların ilgi odağı oldu.
Yaşam Haberi
Beyşehir’de elektrik direkleri üzerindeki leylek yuvaları ilgi odağı

BEYŞEHİR - Beyşehir'de, metrelerce yükseklikteki beton elektrik direkleri üzerine yuva yapan leylekler vatandaşların ilgi odağı oldu.

İlçeye bağlı Gölyaka Mahallesi’nde yol kenarındaki tarlalar üzerinden geçen enerji nakil hatlarını taşıyan beton direkler üzerinde yuva yaparak bahar ve yaz döneminde burada yaşam süren leylekler, görenlerin ilgisini çekiyor. Bahar döneminde geldikleri direkler üzerindeki yuvalarında göç edecekleri yaz dönemi sonuna kadar kalan leylekler, zaman zaman mahallede elektrik kesintilerine de neden olabiliyor.

Gölyaka Mahallesi’nde yaşayan Ramazan Tüveri, bahçesinin önünden gelen enerji nakil hatlarını taşıyan beton elektrik direkleri üzerinde önceki yıllarda çok sayıda leylek yuvası bulunmasına rağmen halen 2 yuvanın leyleklerin yaşam alanı olmaya devam ettiğini söyledi.

Mart ayı ile birlikte elektrik direkleri üzerindeki yuvalarına gelen leyleklerin yoldan geçenlerin ilgisini çektiğini anlatan Tüveri, fotoğraf severlerin de bu yuvaları zaman zaman çekim yaparak ölümsüzleştirmeye çalıştığını belirtti.

Leyleklerin yaptığı yuvaların kış öncesi göç etmelerinin ardından yağışlı havalarda zaman zaman yerleşim merkezinin karanlıkta kalabilmesine yol açtığını vurgulayan Tüveri, “Yağışlı havalarda sık sık elektrik kesintisine yol açmasından dolayı bölgeye gelen görevliler, bu yuvaları bazen bozmak zorunda kalabiliyor. Ancak, yuvalar bozulsa da bahar döneminde gelen leylekler yine aynı direğin üzerinde yuva oluşturarak yaşamını burada sürdürmeye devam ediyor. Allah’ın ne hikmetiyse başka bir yuva aramaya gerek duymuyor. Buradaki direk üzerinde yeniden bir yuva yapıyor. Bu yıl, bu durum bayağı bir ilgimizi çekti. Şu anda sanıyorum kuluçkaya yattılar. Yuvaların elektrik tellerine temas ederek ya da kar yükünden bozularak enerji nakil hatlarında arıza oluşmasına yol açtığını görevliler bizlere aktarıyor” dedi.

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, elektrik, direkleri, üzerindeki, leylek, yuvaları, ilgi, odağı,
Yorumlar
Haber Yazılımı