Haber Detayı
23 Nisan 2017 - Pazar 11:01 Bu haber 4245 kez okundu
 
Beyşehir’de Kayıklarla Kıyı Temizliği
BEYŞEHİR - Türkiye'nin en büyük tatlı su gölüne sahip olan Konya’nın Beyşehir ilçesinde, belediye ekipleri göl sahilinde ve su yüzeyinde temizlik çalışması gerçekleştirdi.
Yaşam Haberi
Beyşehir’de Kayıklarla Kıyı Temizliği

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Beyşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından göl kıyısında temizlik çalışması yürütüldüğü belirtildi.

Tarihi Taşköprü ile Eşrefoğlu Köprüsü arasında kalan su yüzeyinde rüzgarın şiddetiyle oluşan dalgalarla bölgede biriken ot, yosun, saz ve yabancı maddelerin temizlendiği bildirildi. Açıklamada, ekiplerin balıkçı teknelerinden de istifade ederek göl yüzeyinde genel bir temizlik çalışması yaptığı, toplanan yabancı maddelerin ardından ilçe dışına çıkarıldığı kaydedildi. Açıklamada, ilkbahar mevsiminin gelmesi ile birlikte göl kıyılarını daha temiz ve güzel bir görüntüye kavuşmasının sağlanmasının amaçlandığı belirtilerek, şunlar kaydedildi: "Özellikle temizlik çalışması gerçekleştirilen alan, Beyşehir kent merkezinin vitrini konumunda. O yüzden, bu bölgenin temiz tutulmasına ayrı bir önem verilmektedir. Ekiplerimizce yürütülen çalışmalarla, göl yüzeyinde ve kıyılarda görsel kirlilik arz eden ne varsa toplanıp temizlenmektedir. Bu çalışmalar ihtiyaç oldukça, diğer kıyı kesimlerinde de yürütülecektir. Ayrıca, kent merkezinden geçen Çarşamba kanalında da zaman zaman buna benzer çalışmalar yürütülmektedir."

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, Kayıklarla, Kıyı, Temizliği,
Yorumlar
Haber Yazılımı