Haber Detayı
23 Nisan 2017 - Pazar 10:48 Bu haber 7090 kez okundu
 
Beyşehir'de Kutlu Doğum Haftası Dolu Dolu
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçe müftülüğü tarafından bu yıl düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri dolu dolu geçiyor.
Güncel Haberi
Beyşehir'de Kutlu Doğum Haftası Dolu Dolu

BEYŞEHİR - Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl teması olarak belirlenen “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” temalı program kapsamında konferans düzenlendi.

        Beyşehir Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak; NEÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Ali Çiftçi katıldı. Programa Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Şahiner, kurum müdürleri ve amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
         Program İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. 


        Programın açılış konuşmasını ilçe müftü Mahmut Çelikoğlu yaptı. Çelikoğlu yaptığı konuşmada; dünya insanlığının buhran ve güvensizlik içerisinde olduğu, insanoğlu servet , şöhret ve şehvet uğruna tabiatı ve doğal çevreyi yok ettiğini söyledi . 9 ay önce 15 Temmuz Darbe Girişimi ve menfur muamele ile ülkemizin karşı karşıya geldiğini, buna yapan o malüm örgütün kafasına maşalığını yaptığını ,40-50 yıldır ülkemizde dini, maneviyatı kullanarak, insanımızın daha farklı duygularını istismar ederek, onların maddi imkanlarını alıp, çocukları ve gençleri yanlış yönlendirip, bunlar aracılığı ile milletimize bu zararı vermişlerdir.Bu da Yüce Dinimiz İslama büyük zarar vermiştir. İşte bu nedenlerden dolayı Diyanet İşleri Başkanlığımız 2017 Kutlu Doğum Haftasında ' Hz.Peygamber ve Güven Toplumu ' işlediğini ifade etti.


       Beyşehir merkez ve Üzümlü mahallelerinde bulunan 4-6 yaş arası kreş Kuran Kursu öğrencilerinin gösteri düzenledi.


         Konferansa konuşmacı olarak katılan Yrd.Doç.Dr. Ali Çiftçi’de Hz Peygamberin hayatından örnekler vererek, bu günkü yaşantımızda nasıl davranmalıyız, güven toplumunu nasıl oluşturmalıyız konularında örneklerle sundu.


Konferansın sonunda Müftü Çelikoğlu tarafından günün anısına Çiftçi’ye hediye takdim edildi.

Konferansın sonunda Beyşehir ilçe genelinde 5 kategoride düzenlenen Temel Dini Bilgiler yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Kutlu doğum haftası kapsamında Cumartesi günü Beyşehir din görevlilerinden oluşan koro tarafından tasavvuf musiki konseri düzenlendi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, Kutlu, Doğum, Haftası, Dolu, Dolu,
Yorumlar
Haber Yazılımı