Haber Detayı
01 Şubat 2018 - Perşembe 11:17 Bu haber 5067 kez okundu
 
Beyşehir’de Metruk Binaların Yıkımı Devam Ediyor
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi tarafından, geride kalan son üç yılda ilçe merkezi ve dış mahallelerde bulunan çok sayıda metruk yapının yıkımının gerçekleştirildiği bildirildi.
Güncel Haberi
Beyşehir’de Metruk Binaların Yıkımı Devam Ediyor

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, mahallelerde yaşayan vatandaşları tedirgin eden eski ve yıkılmak üzere olan harabe yapıların yıkım çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

        Yürütülen çalışmalarda, her an yıkılma tehlikesi taşıyan metruk yapıların Belediye ekipleri tarafından yıkılması sonrasında hem oluşturduğu kötü görüntünün , hem de çevre için oluşturduğu tehlikenin ortadan kaldırılmasının hedeflendiğini belirten Özaltun, şunları kaydetti: “İlçemizde, vatandaşlarımızın şikayetine konu olan, çökme tehlikesi bulunan ve kullanılamaz durumdaki içerisi boş harabe yapılar, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından yürütülen çalışmalarla yıkılmaktadır. Sahipleri tarafından kullanılmayan ve atıl vaziyette bulunan bu yapılar, hem yıkılma riski teşkil ediyor, hem de çevresi için görüntü kirliliği oluşturuyor. Metruk bina yıkım çalışmalarını gerçekleştirirken, kurum olarak resmi prosedürleri yerine getirerek bu çalışmaları yürütüyoruz. Öncelikle metruk bina sahipleri ile istişare ederek onay vermesi halinde yıkım faaliyetlerine başlıyoruz. Yıkımı için muvafakat vermeyen yapı sahipleri olursa, maili inhidam yıkım kararı alınarak mülk sahiplerine gerekli tebligatlar yapılıyor. Bu süreçte, verilen mühletin dolmasının ardından ise eğer mülk sahipleri yıkımı kendileri gerçekleştirmezse, Belediye olarak bu çalışmaları üstleniyoruz. İş makinelerimiz vasıtasıyla bu çalışmaları gerçekleştiriyoruz. İlçemiz merkezinde ve dış mahallelerimizde ömrünü tamamlamış, tehlike oluşturan ahşap virane binalar, vatandaşlarımızdan da gelen istekler doğrultusunda Zabıta ekiplerimizin çevrede gerekli önlemleri almasının ardından Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekipler tarafından yıkılıyor. Vatandaşlarımız, Beyşehir Belediyesi’nin bu uygulamasını takdirle karşıladıklarını, yıkım için talepte bulunanlar ise bu hizmetten çok memnun kaldıklarını dile getirerek, bu tür çalışmaların devamının hem kendileri hem de çevre için önemli olduğunu vurguluyorlar.” 

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, Metruk, Binaların, Yıkımı, Devam, Ediyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı