Haber Detayı
01 Şubat 2018 - Perşembe 11:07 Bu haber 9819 kez okundu
 
"Çetmi Otağı" Çıktı
BEYŞEHİR - Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geçen sene bir ilk olarak çıkarılan ‘’Mem’uriyetten Mem’nuniyete’’ adlı derginin yanı sıra yayınlarına Kültür Yayınları serisi ile devam etmekte.
Eğitim-Kültür Haberi

BEYŞEHİR - İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür Yayınları serisinin ilki ‘Akçabelen Çetmi Otağı’ adında yayınlandı.

       Dergi hakkında açıklamada bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk: "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzce geçen sene ilk defa çıkarılan dergimizin devamı niteliğinde düşündüğümüz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Kültür Yayınları serisi adı altında mahallelerimizin tarihi, kültürel, sanatsal ve ekonomik özellikleri ile ilgili genel anlamda Beyşehir’i tanıtıcı bilgilerin sunulduğu kaynak niteliğinde yayınlar oluşturmayı planladık. Bu doğrultuda da Kültürel Yayınlar serimizin ilki olan ‘Akçabelen Çetmi Otağı’ adlı dergimizi yayımladık. İçeriği İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Akçabelen Ortaokulu Müdürlüğü tarafından hazırlanan dergide; Çetmililerin tarih sahnesine çıkışları, hangi boya mensup oldukları, yemek kültürleri, sanatsal ve ekonomik faaliyetleri, folklorik özellikleri, endemik bitki türleri hakkında araştırmalar yer almaktadır’ dedi.        

        Konuk; ‘ilk etapta 1000 adet basılan derginin tüm kurum kuruluşlara, okullara ve esnaflara dağıtılacağını belirterek, ‘Bu vesile ile Beyşehir’in tanıtımına büyük katkı sağlayacağımızı düşünmekteyiz’ dedi.

       Ayrıca Konuk; ‘Yoğun bir çaba sarfederek derginin oluşumunu sağlayan yayın ekibine ve derginin basım aşamasında desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum’ diye konuştu. 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: "Çetmi, Otağı", Çıktı,
Yorumlar
Haber Yazılımı