Haber Detayı
13 Haziran 2017 - Salı 11:36 Bu haber 6341 kez okundu
 
Beyşehir'de Milletin Çocukları Eğitilecek
BEYŞEHİR - BEYŞEHİR - Beyşehir’de FETÖ/PDY terör örgütüyle bağlantılı olduğu tespit edilen Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan ve Milli Eğitim Bakanlığına devredilen özel anaokulu, 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren Alaaddin Keykubat Anaokulunun ek binası olarak hizmet verecektir.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir'de Milletin Çocukları Eğitilecek

BEYŞEHİR - Beyşehir’de FETÖ/PDY terör örgütüyle bağlantılı olduğu tespit edilen Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan ve Milli Eğitim Bakanlığına devredilen özel anaokulu, 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren Alaaddin Keykubat Anaokulunun ek binası olarak hizmet verecektir.

         İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk; KHK ile kapatılan anaokulu binasının onarım ve bakımı tamamlanarak yeni eğitim öğretim yılında Alaaddin Keykubat Anaokulumuza bağlı olarak eğitim öğretim faaliyetlerine başlayacağını kaydetti.

       Konuk; ‘Milli Eğitim Bakanlığınca, 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren 54 ay ve üzeri okul öncesi çağındaki çocuklar, e-okul sistemi üzerinden okula otomatik kaydedilecek. Buna göre, MEB, her çocuğun en az bir yıl okul öncesi eğitim almış olarak ilkokula başlamasını hedefliyor. Türkiye’deki tüm okullarda 2019 yılında başlayacak zorunlu okulöncesi eğitimi, pilot şehir olarak seçilen Konya’da ise 2017-2018 eğitim öğretim yılında uygulamaya girecek. Açılacak olan anaokulumuz pilot uygulamadan dolayı bu yıl Beyşehir’de oluşabilecek derslik ihtiyacına da cevap vermiş olacaktır. Bu okulumuzun çocuklarımıza hayırlar getirmesini diliyorum’’ dedi. 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, Milletin, Çocukları, Eğitilecek,
Yorumlar
Haber Yazılımı