Haber Detayı
10 Mart 2018 - Cumartesi 08:40 Bu haber 5829 kez okundu
 
Beyşehir'de Okur-Yazar Seferberliği Kapsamında 32 Kurs Açıldı
BEYŞEHİR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan okur-yazarlık seferberliği kapsamında Beyşehir’de açılan okuma yazma kursları büyük ilgi görüyor.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir'de Okur-Yazar Seferberliği Kapsamında 32 Kurs Açıldı

BEYŞEHİR - Okuma-yazma kursuna vatandaşların yoğun ilgisi olduğunu ifade eden Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir ,"Hedefimiz okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımız için okuma yazma kursları açarak okuryazar hale gelmelerini sağlamaktır. Çok kısa sürede yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde İlçemiz merkez ve mahallelerinde 9 Mart itibariyle toplam 32 kurs merkezi açtık. Bu kurslarımızda şu anda toplam 310 vatandaşımız okuma-yazma kursu görüyor. Gelecek hafta itibariyle hedefimiz bu sayıyı 400 çıkarmaktır" dedi.

         En büyük düşmanın cehalet olduğunu söyleyen Kaymakam Özdemir, okuryazarlık seferberliği kapsamında tamamen ücretsiz olan kurs kayıtlarının halen devam etmekte olduğunu belirterek, "Yaşı kaç olursa olsun okuma yazma öğrenmek isteyen tüm vatandaşlarımız için yeni kurslar açmaya devam edeceğiz. Yeter ki onlar bizlere böyle bir talepte bulunsunlar" diye konuştu.

05 Mart 2018 tarihinde başlayan Okuma-yazma kursları 30 Nisan 2018 tarihinde bitecek olup, kursiyerlerin toplamda 80 saatlik okuma yazma eğitimi almaları hedeflenmekte.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, Okur-Yazar, Seferberliği, Kapsamında, 32, Kurs, Açıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı