Haber Detayı
08 Ocak 2020 - Çarşamba 17:01 Bu haber 4367 kez okundu
 
Beyşehir’de ulaşıma kapalı yol kalmadı
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, kar yağışının olduğu dış mahallelerde Belediye ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarla ulaşıma kapalı yol kalmadığı bildirildi.
Güncel Haberi
Beyşehir’de ulaşıma kapalı yol kalmadı

BEYŞEHİR - Beyşehir'de, kar yağışının olduğu dış mahallelerde Belediye ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarla ulaşıma kapalı yol kalmadığı bildirildi.

Beyşehir’de ilçe merkezi ve bazı dış mahallelerde günlerdir etkili olan ve aralıklarla devam eden kar yağışı sonrasında Beyşehir Belediyesi’nin başlattığı karla mücadele çalışmaları kesintisiz sürüyor.

Beyşehir Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen Park ve Bahçeler ile Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin de zaman zaman destek verdiği, özel sektörden iş makinası kiralama yöntemiyle güçlendirilerek oluşturulan karla mücadele ekiplerinin sorumluluk sahasındaki mahalle yollarının yanısıra, yayla yolları ve ilçe merkezi ile dış mahallelerin bağlantılarını sağlayan güzergahlarda da mesai yürüttüğü belirtildi.

Karla mücadele ekiplerin yolları ulaşıma açtıktan sonra şimdi de kar yüksekliği 70 santimi aşan av tüfeği sektörünün önemli merkezlerinden Huğlu ve Üzümlü mahallelerindeki okul bahçeleri ile fabrikaların bahçelerinde kar temizliğine yönelik mesai gerçekleştirdiği, ayrıca ulaşıma açılan yollarda genişletme faaliyetleri yürüttüğü kaydedildi.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Beyşehir’de Pazar günü gece saatlerinden bu yana etkili olan  ve aralıklarla devam eden kar yağışının ardından karla mücadele konusunda mesaiye başlayan oluşturduğumuz ekiplerimiz, bazı güzergahlarda 70 santim yüksekliğe ulaşan kar yüksekliğine ve zaman zaman tekrar tekrar kapanmasına rağmen durmayarak ulaşıma kapalı yol bırakmamıştır. Vardiya usulü olarak 24 saat boyunca çalışan ve hiç kontağı kapatılmayan iş makineleriyle yürütülen çalışmalar halen yollarda genişletme faaliyetleri olarak devam etmektedir. Ekiplerimiz yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime ara verilen dış mahallelerimizdeki okulların bahçeleri ile av tüfeği üretiminin önemli merkezlerinden Huğlu ve Üzümlü gibi mahallelerde bulunan fabrikaların bahçelerinde de elektrik kesintileri nedeniyle zor günler geçirerek faaliyetlerine bir süre ara vermek durumunda kalan sanayicilerimize bir nebze de destek olmak amacıyla kar temizliğine yönelik mesai gerçekleştirmektedir. Ekiplerimiz ayrıca, Doğanbey merkezde kar olmamasına rağmen bu yerleşim merkezine bağlı yaylalarda ve yüksek kesimlerde de zor şartlar altında hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza yardımcı olmak amacıyla yollarını ulaşıma açık tutma noktasında yoğun bir çaba göstermiş, hatta mahsur kalan bazı vatandaşlarımızın da iş makinelerinin yönlendirilmesiyle  kurtarılması sağlanmıştır” denildi.

Öte yandan, Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır da yaptığı açıklamada, yürütülen karla mücadele konusunda etkin bir performans sergileyen Beyşehir Belediyesi’nin ilgili birimlerinin amirleri ile çalışanlarına teşekkür ederken, “Gerek Beyşehir merkezde, gerekse yoğun kar yağışının görüldüğü dağ köylerimizde karla mücadele konusunda üstün bir çalışma sergileyen personelimizi tebrik ediyor, gözlerinden öpüyorum. Vatandaşlarımızın karla mücadele çalışmaları konusundaki memnuniyetini görmek, bu yöndeki olumlu söz, dönüş ve paylaşımlar bizleri de ziyadesiyle mutlu etmektedir. Biz her zaman halkımızın hizmetkarı olduğumuzu gururla ifade etmeye devam edeceğiz” şeklinde sözlere yer verdi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, ulaşıma, kapalı, yol, kalmadı,
Yorumlar
Haber Yazılımı