Haber Detayı
07 Ocak 2020 - Salı 13:15 Bu haber 6616 kez okundu
 
Fahrettin Yokuş Beyşehir'de STK ve Basın temsilcileri ile bir araya geldi
BEYŞEHİR - İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Beyşehir’de sivil toplum örgüleri ve basın ile bir araya gelerek değerlendirme toplantısı düzenledi.
Siyaset Haberi
Fahrettin Yokuş Beyşehir'de STK ve Basın temsilcileri ile bir araya geldi

BEYŞEHİR - Yokus, "Şuanda Konya'da 3 ilçenin kanalizasyon atıkları derelere ve göllere akıyor. Bu su ile tarım yapılıyor. Kimyasal atıklı ürünleri yiyoruz. Bu sebeple çeşitli hastalıklar ortaya çıkıyor" dedi.

Konya'nın ve Beyşehir'in sorunlarının ele alındığı toplantıda şehrin sorunlarıyla kimsenin ilgilenmediği belirtildi. Beyşehir Gölünde bu yıl yaşanan su çekilmesi rekor kırmıştı. Su seviyesinin bu denli düşmesine gösterilen en büyük sebep ise gölden yapılan tarımsal sulama. Konuyla ilgili konuşan İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, gölde yaşananan sorunu uzun bir süredir gündeme taşıdığını belirtti.

TEMİZLİK İÇİN AYRILAN BÜTÇE YETERSİZ

Siyaseti daima hizmet aracı olarak gördüğünü aktaran Yokuş, Konya'nın acil çözülmesi gereken sorunları olduğuna değindi. Yokuş, "Beyşehir gölünde yaşanan sorunları çözeceğiz diye her seçim öncesi vaatlerde bulundular. Konyalı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'da 9 ay önce bu soruna el atacağız demişti. Verilen sözlerin takipçisi oldum ve her fırsata bu sorunu dile getirdim" ifadelerini kullandı. Beyşehir Gölü'nün temizlenmesi hususunda uzun süredir çaba gösterdiğini söyleyen Yokuş, temizlik işlemi için ayrılan bütçenin yetersiz olduğunu belirtti. Yokuş, "Beyşehir Gölü'nün temizliği için 15 milyon lira bütçe ayrılmış. Bu parayla kaba temizlik anca yapılır. Gölün tabanında eski ağlar ve balçık olduğu söyleniyor. Bunların tamamen temizlenmesi lazım. Bu bir başlangıç ama devamı mutlaka getirilmeli. Projenin takipçisi olmaya devam edeceğim" sözlerini kullandı.

KONYA'NIN SAĞLIĞI TEHLİKEDE

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, "Şimdiye kadar Konya'nın bütün sorunlarını meclise taşıdım. 15 tane milletvekili halkın oylarıyla seçildi. Mecliste en çok konuşan vekil benim. Onlarda sorunları dile getirse alkışlarım. Ama Konya'ya sahip çıkmıyorlar. Sorunları görmezden geliyorlar" sözlerini kullandı. Dere, baraj ve göllere kirli suyun aktığını, bunun insan sağlığı ve Konya'nın geleceği açısından ciddi sorun teşkil ettiğinin altını çizen Yokus, şu şekilde konuştu: "Şuanda Konya'da 3 ilçenin kanalizasyon atıkları derelere ve göllere akıyor. Bu su ile tarım yapılıyor. Kimyasal atıklı ürünleri yiyoruz. Bu sebeple çeşitli hastalıklar ortaya çıkıyor."

KONYA'YA ACİLEN SU GETİRİLMELİ

Gölde yaşanan su çekilmesine de değinen Yokuş, konuşmalarına şu şekilde devam etti: "Beyşehir Gölünde bu yıl ciddi oranda su azalması yaşandı. Bunun en büyük sebebi tarımsal sulama. Bu hızda devam edilirse 2040'da göl kurur. Su seviyesinin kıyı şeridinin altına düşmemesi gerekiyor. "Konya'nın en büyük sorunu su" diyen Yokuş, bu sorunun acilen masaya yatırılması gerektiğini belirtti. Yokuş, "Konya'ya acilen su lazım. Taban suyumuz her yıl 3 metre düşüyor. Bu düşüşün sebebi yeraltı sularının kullanılması. Konya ovasına Dicle havzasından su getirerek bu sorunu çözebiliriz. Projenin maliyeti Kanal İstanbul'un 4'te 1'i kadar. Ama su getirirsek ovada üretim 3 kat artar. Tarım ürünlerini ithal etmek zorunda kalmayız" ifadelerini kullandı. KOP prosesine ayrılan bütçenin çok düşük olduğunu da dile getiren Yokuş, konuşmalarını şu şekilde tamamladı: "KOP önceden 4 vilayeti kapsıyordu. Şuan 8 vilayeti kapsar hale getirdiler. Bu yıl KOP için ayırdıkları bütçe 118 milyon lira. Bu parayla ciddi bir yatırım yapamazsınız."

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Fahrettin, Yokuş, Beyşehir'de, STK, ve, Basın, temsilcileri, ile, bir, araya, geldi,
Yorumlar
Haber Yazılımı