Haber Detayı
03 Ocak 2017 - Salı 11:01 Bu haber 5992 kez okundu
 
Beyşehir’de Yeni Yılın İlk Meclis Toplandı
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi Meclisi yeni yılın ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya, Beyşehir’e yeni atanan İlçe Kaymakamı Muzaffer Şahiner de katıldı. Toplantıda konuşan Kaymakam Şahiner meclis üyeleriyle de tanıştı.
Güncel Haberi
Beyşehir’de Yeni Yılın İlk Meclis Toplandı

BEYŞEHİR - Toplantının açılışında konuşan Belediye Başkanı Murat Özaltun, geride kalan 2016’nın ardından yepyeni bir dönem olan 2017 yılına girdiklerine vurgu yaparken, göreve başladığı 2014’ten bu yana Beyşehir için çok farklı projelere meclis üyeleriyle birlikte hep beraber imza attıklarını söyledi.

Her platformda kullandığı “bu dönem inşallah altın dönem olacak” sözünü hatırlatan Özaltun, dedikleri gibi de olduğunu vurgulayarak, 12 mahalleye hizmet götürürken yeni süreçte 67 mahallenin sorumluluğunu üstlenen Beyşehir Belediyesi’nin 120 kilometre çapında Konya’da çok geniş bir coğrafyada sahada olduğunu hatırlattı. Özaltun, “Tabi hal böyle olunca iş makinalarımız, personel sayımız bu alana hizmet etmek için artmak ve modernize edilmek zorundaydı. Ve şükürler olsun ki Yaradan’a şu an alanımızın genişlemesine rağmen hizmetlerimiz de durmadan, artarak devam ediyor.” dedi.

“TAŞERON PERSONELİMİZ 3-4 AY MAAŞ ALAMIYORDU, PETROLLERDEN YAKIT ALAMAZ KONUMDAYDIK”

Belediye Başkanı Murat Özaltun, konuşmasında, göreve geldiklerinde kurum olarak içerisinde oldukları durumdan da söz etti. O günden bugünlere, gelinen noktaya dikkat çeken Özaltun, Beyşehir Belediyesi’nin geçmişte taşeron personeline 3-4 ay maaş veremez durumda ve petrollerden yakıt alamaz konumda olduğunu vurguladı. O günlerde Belediye’nin esnafa yaklaşık 8 milyon lira borcu bulunduğunu da hatırlatan Özaltun, 2014’lerden bugünlere gelindiğinde ise Beyşehir Belediyesi’nin birçok hizmeti üretirken ekonomik anlamda da çok rahat olduğu bir dönemi yaşadığını dile getirdi. Özaltun, dönemlerinde gerçekleştirdikleri proje ve hizmetlere de dikkat çekerken, şöyle devam etti:

“Şu an bakıyoruz ki esnafa rutin işlemler haricinde borcumuz yok. Petrol istasyonuna borcumuz yok. Dönüyoruz kadrolu personelimiz ayın 15’inde maaş alırken, taşeron personelimiz çok daha erken, ayın 8’inde maaşını alıyor. Personelimize çalıştığı ay hariç bir kuruş borcumuz yok. Ve yine bu dönem meclis üyelerimizle de gezdik, gördük, biliyorsunuz Beyşehir’de eksikliği uzun yıllardır hissedilen Kültür Merkezi ihtiyacımız vardı. Kültür Merkezi inşaatı başladı şükürler olsun. İnşallah bu ay içerisinde hep birlikte açılışını gerçekleştireceğiz. Yine köyden mahalleye dönüşen yerlerde veya diğer mahallelerimizde yaklaşık 18 tane çok amaçlı spor sahası yaptık. Ayrıca, Beyşehir merkezde hobi bahçesinden, plajdan, çocuklarımız için yüzme havuzundan tutun da farklı farklı birçok projelere hep birlikte imza attık. Ama hizmet çıtası o kadar yükseldi ki yapılan hizmetler çok çabuk unutuluyor. Ne kadar unutulursa unutulsun biz önümüze bakacağız. Beyşehir’in eksikliklerini gidermeye özen göstereceğiz.”

BEYŞEHİR’E KATLI OTOPARK VE PAZAR YERİ

Konuşmasında, şehir merkezinde yaşanan otopark sorununa vurgu yapan ve önümüzdeki dönemde hayata geçirmeyi planladıkları yeni projeden de söz eden Özaltun, “Caddeye çıktığımızda araç park edecek yer bulamıyoruz’ şeklindeki vatandaşların serzenişlerine dikkat çekti. Bu sorunun kökünden çözülmesinin mümkün olmadığını, giderek artan araç sayısına bağlı olarak her şehrin bu konuda aynı ve benzer sıkıntıları yaşadığını anlatan Özaltun, ancak ilçe merkezindeki sıkıntının biraz daha azaltılmasına yönelik çalışma yürüttüklerini söyledi. Geçmişte de otopark sorununa el atılmak istenmiş olduğunu ancak bu konuda mesafe alınamamış olduğunu gördüklerini dile getiren Özaltun, kendi dönemlerinde ise artık bu soruna el atıldığının da görüleceğini belirtti. 2017 ve daha sonrası yıllarda hep birlikte daha pek çok çalışma ve projeye imza atmaya devam edeceklerini anlatan Özaltun, şöyle konuştu:

“Bugüne kadar bu ilçeye kim hizmet ettiyse hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kim, tek çivi çakmışsa Allah onlardan razı olsun. Otopark konusuna tekrar gelecek olursak, bunu daha önce de dile getirdik. Aslında yeni büyükşehir belediyesi yasası ile birlikte otopark konusu tamamen Büyükşehir Belediyemizin uhdesinde yapılması gereken bir husus. Hal böyle olunca, Büyükşehirimiz ile defalarca oturduk, konuştuk. Dedik ki; ‘ilçemizde otopark ihtiyacı var’. Alternatif yerler konusunda sivil toplum kuruluşlarımızla, mahalle muhtarlarımızla, toplumun her kesimiyle  zaman içerisinde nereye yapılabileceği ile ilgili görüştük, istişarelerde bulunduk. Ama, maalesef ‘şurası olsun’ diyebileceğimiz tek bir yer çıktı karşımıza. O da Salı pazarının kurulduğu alan. Ve kar temizliği yapan arkadaşlarımızdan bir tanesi aradı bizi ve aşırı kar yükünden dolayı şu an eğilmelerin söz konusu olduğunu söyledi. Önümüzdeki günlerde biz zaten kapalı bölümdeki çelik konstrüksiyonu ihaleyle söküp taşıyacaktık. Cumartesi günleri Pazar kurulan Beytepe ile Soğla’daki hayvan pazarına. Ama, yaşanılan bu durum bu süreci biraz daha hızlandıracak. Büyükşehir Belediyemizle birlikte buraya etrafında bir ticari alan da olan bir katlı otopark, üst katlarında sosyal alanlar da olacak şekilde yapmak istiyoruz. Biz otopark sorununu azaltmak için Salı pazarının kurulduğu alanda önümüzde ki günlerde hem katlı pazaryeri, hem de otopark inşaatı çalışmasını başlatıyoruz. Konya Büyükşehir Belediye Başkanımızla da görüştük. 1/5000’lik haritamıza burayı işliyoruz. Muhtemelen Ocak ayı veya Şubat ayında Büyükşehir Belediye Meclisimizin gündemine de gelecek. Biliyorsunuz,  1/5000’lik harita, Büyükşehirde işlenir. 1000’likler ise ilçe belediyesinde işlenir. Konya Büyükşehir belediyesi 1/5000’liğe işledikten sonra buradaki esnaflarımızla da konuşarak, zaten oturan mülk sahiplerinin süresi de şu an bitmiş durumda. Kendileri de bu durumu biliyorlar, daha önce de yazılı uyarılarda bulunduk. Bu bölgenin boşaltılması ve katlı otopark ve Pazar yeri yapılacağı konusunda bilgilendirmelerde bulunduk.  İnşallah bu süreci de atlattıktan sonra işyerlerinin tahliyesinin ardından bu alanda inşaat çalışmasını bir an önce başlatıp kurdeleyi hep birlikte kesmeyi nasip etsin Yüce Yaradan diyorum.”

Başkan Özaltun, konuşmasının sonunda yeni yılın ilk toplantısına katılarak meclis salonunu onurlandıran Beyşehir Kaymakamı Şahiner’e de teşekkür ederken, yeni görevinin bir kez daha hayırlı olması dileğinde bulundu. Özaltun, “İnşallah 2017 yılında Beyşehir’imiz için çok daha fazla kararlar almayı Allah’ım bizlere nasip etsin diyorum.” dedi.

“BEYŞEHİR’DE YÜK VE SORUMLULUKLARIMIZ AĞIR…”

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Şahiner de konuşmasında, ilçede göreve başlayalı on gün bir sürenin olduğunu belirterek, herkesi daha yeni yeni tanımaya başladığını söyledi. Salonda meclis üyelerine kendisinden söz eden ve tanıtan Kaymakam Şahiner, ilk defa büyükşehir sınırları içerisinde olan bir ilçede görev yapacağını da vurgularken, gördüğü kadarıyla sorumluluk alanındaki 67 mahalle ile birlikte Beyşehir’de yük ve sorumluluklarının ağır olduğunu ifade etti. Bununla birlikte taşrada, en ücra, uzak noktada yaşayan vatandaşların da kendilerinden ve yerel yönetimden beklentilerinin çok olduğunu vurgulayan Şahiner, meclis üyelerine hitaben şöyle konuştu:

“Özellikle başkanımızın da ifade ettiği gibi 67 mahallenin bütün sorumluluğu size ait. Eski dönemde belediyelerimizin gelirleri, su gibi daha iyiyken, daha dar bir ölçekte hizmet ediyordu. Şimdi alan genişledi, gelirler biraz daha düştü. Bunun için sizin göreviniz sorumluluğunuz en uzak mahallede ki vatandaşın sizden beklentisi fazla. Hep beraber bir sorumluluğumuz var. Ama bu görevler, bunlar da nasip. Beyşehir hiç beklentim olan bir yer değildi ama Allah nasip etti. Belli şeyleri,  hepimize Allah’ın bir lütfu gibi değerlendirmek lazım. Hepinize nasip olan şey değil. İktidarıyla, muhalefetiyle önemli olan Beyşehir’de taş taş üstüne koyabilirsek en uzak yerleşim yerinden, merkezine kadar başkanımızın da ifade ettiği gibi mutlaka çözmemiz gereken sorunlar var, alanlar var. Sağlık ve eğitim alanından otopark hizmetlerine kadar çok çözmemiz gereken alanlar var. Bunları da el birliği ile bize ne düşüyorsa her zaman başımız üzerine diyoruz, buna hazırız. Bununla beraber bizim sizlerden beklentimiz özellikle devamlı halkımızın içinde olan, etrafı gören, gözlemleyen insanlarsınız. Bu sosyal yardımlaşma fonu dediğimiz sosyal yardımlaşma kanalı ile biz fakir fukara vatandaşlarımıza, muhtaç vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz ama ne kadar istesek de ulaşamadıklarımız olur. Sizlerin komşusu olan vardır, muhtaç olanları bizlere, arkadaşlarımıza bildirirseniz çok müteşekkir oluruz.”

TÜM TOPLANTILARA KATILAN MECLİS ÜYELERİNE TEŞEKKÜR…

Konuşmaların ardından geride kalan yıl içerisinde yapılan 25 meclis toplantısının tamamına da katılan meclis üyeleri Cemil Çavuşoğlu, Halil Çeler ve Mahmut Yılmaz ile birlikte diğer meclis üyelerine de Kaymakam Şahiner’le birlikte çeşitli hediyeler veren Belediye Başkanı Özaltun hizmetlerinden ve katkılarından dolayı teşekkür etti.

2017 yılının Ocak ayı meclis toplantısında daha sonra gündemdeki diğer konular görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda, yeni yılda görev yapacak denetim kurulu üyeleri de belirlendi. Yapılan oylamanın ardından bu isimler Mahmut Yılmaz, Semra Acır, Mustafa Soylu, Murat Erdir ve Ahmet Karaboyun olarak belirlendi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Beyşehir’de, Yeni, Yılın, İlk, Meclis, Toplandı,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Beyşehir’de Yeni Yılın İlk Meclis Toplandı
Beyşehir’de Yeni Yılın İlk Meclis Toplandı
Beyşehir’de Yeni Yılın İlk Meclis Toplandı
Beyşehir’de Yeni Yılın İlk Meclis Toplandı
Yorumlar
Haber Yazılımı