Haber Detayı
04 Kasım 2018 - Pazar 18:38 Bu haber 12727 kez okundu
 
Beyşehir’de Yolda Drift Yapanlara Ceza Yağdı
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, yeni trafik kanununa göre cezası 235 liradan 5 bin 10 liraya çıkan ceza miktarı, ilk kez trafik ekipleri tarafından ilçe merkezinde drift yaparken yakalanan iki sürücüye uygulandı.
Güncel Haberi
Beyşehir’de Yolda Drift Yapanlara Ceza Yağdı

BEYŞEHİR - Beyşehir’de ara sokaklarda trafik güvenliğini tehlikeye atarak drift yapan otomobiller, bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Drift yapan iki otomobili plakasından tesbit ederek sürücülerini yaşanan kovalamacanın ardından yakalayan trafik ekipleri, sürücülere yeni ceza maddesinden işlem uyguladı.

       Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü  Şehir İçi Trafik Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, Beyşehir Sanayi Sitesi’ndeki Sanayi Camisi çevresinde yolu trafiğe kapatan otomobil sürücülerinin trafik güvenliğini tehlikeye atarak drift yaptığı yönünde aldığı bir ihbarı üzerine harekete geçti.

          Yol üzerinde araçlarıyla drift yapan sürücüler, trafik ekiplerini karşılarında görünce bölgeden kaçarak uzaklaşmaya çalıştı. Trafik ekipleri ile drift yapan araçlar arasında kovalamaca yaşanırken, plakası tesbit edilen iki sürücü bir süre sonra ekiplerce yakalandı.

         Trafik ekipleri, bir işyerinin güvenlik kamerasıyla kaydedildiğini de tesbit ettiği sürücüler A.E. ile G.K.’ye trafik güvenliğini tehlikeye düşürerek drift yaptığı gerekçesiyle zamlı tarife olan 5 bin 10 liradan ceza uyguladı. İki sürücüye ayrıca dur ikazlarına uymayarak kaçtığı gerekçesiyle de 235’er liralık ceza yazıldı. Ekipler iki sürücüye toplam 10 bin 490 liralık ceza uyguladı. Her iki sürücünün yine yeni kanun maddesinden iki ay süreyle ehliyetlerine el konulurken, araçları da aynı süreyle trafikten men edildi.

TBMM’ye sunulan kanun teklifi ile drift yapan sürücülere uygulanacak ceza 235 liradan  5 bin 10 liraya çıkarıldı. Meclis’ten geçen trafik cezaları artıran değişiklikler içeren kanun Resmi Gazete’de  yayımlanarak yürürlüğe girmesi ile birlikte yapılan uygulamalarda vatandaşlara yeni yürürlüğe giren ceza miktarları uygulanmaya başladı. Beyşehir’de  drift yaparken yakalanan A.E. ve G.K. de  drift yaptığı gerekçesiyle yeni tarifeden ceza uygulanan ilk sürücüler olarak kayıtlara geçti.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, Yolda, Drift, Yapanlara, Ceza, Yağdı,
Yorumlar
Haber Yazılımı