Haber Detayı
22 Haziran 2020 - Pazartesi 09:48 Bu haber 4235 kez okundu
 
Beyşehir’in Doğası Engelli Öğrencilere Tanıtılıyor
BEYŞEHİR - Doğal sit alanı olan Beyşehir Gölü Milli Parklar sınırında korunması gereken canlı türlerinin ve Beyşehir doğasının tanıtımı için engelli öğrencilere yönelik proje hazırlandı.
Yaşam Haberi
Beyşehir’in Doğası Engelli Öğrencilere Tanıtılıyor

BEYŞEHİR - Doğal sit alanı olan Beyşehir Gölü Milli Parklar sınırında korunması gereken canlı türlerinin ve Beyşehir doğasının tanıtımı için engelli öğrencilere yönelik proje hazırlandı.

Proje kapsamında, Beyşehir’de engelli öğrencilere türü yok olma tehlikesi altındaki canlıları ve doğal güzellikleri tanıtma adına UNDP (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı), GEF( Küresel Çevre Fonu), SGP(Küçük Destek Programı), UNDP 6. Çevre Koruma Programı, Dedegöl Dağlarındaki endemik bitki türleri ve yöreye özgü endemik balık türlerinin korunması planlanıyor.

Beyşehir Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün engelli öğrencilere yönelik ortaklaşa başlattığı, “Beyşehir Doğasının Tanıtılması Projesi” Proje Ereğli Sevgi Down Cafe Özel Sporcular Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından A. Vefa Demirkıran Proje Koordinatörlüğünde, Metin Yılmaz danışmanlığında yürütüleceği bildirildi.

Proje hakkında bilgi veren Beyşehir Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE uzmanı Metin Yılmaz, hazırladıkları proje ile engelli öğrencilere Beyşehir’in doğasının tanıtılacağını belirterek şu açıklamalarda bulundu.

Yılmaz açıklamasında, “Bu kapsamda, yörede bu güne kadar bu yönde yapılmış olan münferit çalışmalardan da yararlanılmak suretiyle, proje alanı olarak belirlenen Yeşildağ–Kurucuova arasındaki bölgede bulunan floranın, envanteri çıkartılarak bitki, balık, kuş ve diğer canlı türleri fotoğrafları bir katalogda toplanacaktır. Ayrıca, proje kapsamında hassas türlerin bulunduğu yerlere proje katılımcısı engelli gençlerle, eğitmenler, doğa yürüyüşçüleri ve üniversite öğrencileriyle ziyaretler gerçekleştirilecektir. Beyşehir Doğa ziyaretlerinde Engelli gençlerle ANFODER gönüllüleri eğitmenler ve üniversite öğrencileri fotoğraflar ve videolar çekerek basılı materyalleri inceleyerek Beyşehir Doğa Zenginliklerini ortaya koyacaktır. Toplanan veriler, fotoğraf, bitki örnekleri vs. il genelinde ve yurt genelinde zihinsel engelli ve Down Sendromlu gençlerin de içinde bulunacağı bir yaklaşımla tanıtılacaktır. Dolayısıyla engellilik konusunda oluşturulacak farkındalık çevre konusundaki farkındalıkla birlikte çalışılacaktır.
Ayrıca Proje kapsamında, Beyşehir Gölü’nün nesli tehlike altındaki balık türleri ile bu bölgede bulunan bitkileri, leylekler vadisinde bulunan leylekleri ile Akçabelen fasulyesi gibi ürünler incelenecek ve proje etkinlikleri ile tanıtım faaliyetlerinde kamuoyu ile paylaşılacaktır“ dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’in, Doğası, Engelli, Öğrencilere, Tanıtılıyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı