Haber Detayı
21 Haziran 2020 - Pazar 17:25 Bu haber 4386 kez okundu
 
En vefalı bisiklet tutkunu
BEYŞEHİR - İzmir’de yaşayan Adanalı bisiklet gezgini seyyar satıcı Orhan Kotluk, dostlarına olan vefa borcunu ödeyebilmek için başlattığı tur kapsamında il il gezip kilometrelerce yolu pedal çevirerek aşıyor.
Yaşam Haberi
En vefalı bisiklet tutkunu

BEYŞEHİR - İzmir’de yaşayan Adanalı bisiklet gezgini seyyar satıcı Orhan Kotluk, dostlarına olan vefa borcunu ödeyebilmek için başlattığı tur kapsamında il il gezip kilometrelerce yolu pedal çevirerek aşıyor.

44 yaşındaki bisiklet tutkunu Kotluk, Türk bayrağı takılı olan bisikletiyle başlattığı tur çerçevesinde güzergahında yer alan  Konya’nın Beyşehir ilçesine geldi.

Kotluk, 2005’te başlayan bisiklet tutkusunun o tarihlerden bu yana devam ettiğinin altını çizerek, 15 yıldır bireysel olarak tek başına bisiklet turları gerçekleştirdiğini söyledi. Kotluk, bu süreçte 2000 yılından 2019 yılına kadar Çanakkale şehitlerini anmak amacıyla memleketi olan Adana’dan Çanakkele’ye 8 kez pedal çevirdiğini de hatırlattı.

Bisikletiyle birlikte pedal çevirdiği 15 yılda yaptığı kilometrenin 20 bini geçtiğini belirten Kotluk, bu süre zarfında yolculuk yaptığı güzergahlarda çok sayıda dost kazanımı elde ettiğini vurgulayarak, “Kazandığım bu dostlarıma olan, onların bana gösterdiği ilgiye karşılık bir vefa borcum olduğunu hissettim. Şu an bu turu onlar için bir sponsorumun katkısıyla dostlara vefa olarak düzenliyorum. Güzergah boyunca tarihi alan, ören yeri ziyaret etmeden İzmir’den bisikletimle yola çıktım. 8 günde Beyşehir’e ulaştım. Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanımız Mustafa Büyükkafalı’ya beni buradaki bisiklet evinde misafir ettiği için gönülden kendisine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 Beyşehir’in ardından bundan sonraki tur rotasının Isparta olacağını, burada  bisikletçi dostlarıyla buluşmasının ardından Denizli ve Aydın üzerinden İzmir’e ulaşıp turunu bitirmeyi hedeflediğini  aktaran Kotluk, şöyle devam etti:

“Turumu 15 gün içerisinde bitirmeyi planlıyorum. Şu anda bu tur kapsamında sadece güzergahımdaki illeri gezdim ama tek parçada  Edirne’den Ardahan’a Türkiye turu hayalim var. Onu da zaman içerisinde gerçekleştirmeyi planlıyorum. Bu turi, bana sürekli destek veren, yolda arayan, çeviren Anadolu insanı için düzenledim. Anadolu insanını herkesin tanımasını  isterim. Milletimizin ne kadar altın kalpli olduğunu, meyve bahçesinden üç tane meyvesini benimle paylaşıp, kamyoncunun, tırcının sofrasını bana açması o kadar çok anlatacak şey var ki bunlar kitaplara sığmaz. Tur esnasında akşamları misafir olduğum yerlerde kalıyorum. Kırsal alanda kalırsam çadır malzemem var, elektrik ihtiyacını güneş panelim var, çaydır, mutfak malzemesi bunları yanımda taşıyorum. Bu tur bittiğinde kendi hesabıma göre bin 370 kilometre pedal çevirmiş olacağım”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: En, vefalı, bisiklet, tutkunu,
Yorumlar
Haber Yazılımı