Haber Detayı
17 Ağustos 2017 - Perşembe 08:38 Bu haber 5392 kez okundu
 
Beyşehir'in TEOG'da Çıtayı Yükseltti
BEYŞEHİR - Geçtiğimiz hafta TEOG (Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş Sistemi) yerleştirme sonuçları açıklandı.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir'in TEOG'da Çıtayı Yükseltti

BEYŞEHİR -  İlçemiz Ortaokullarından İhsan Kabadayı Ortaokulu, TEOG’a giren 104 öğrenciden 19’ unu Fen Liselerine yerleştirerek hem sınava giren öğrencilerin puan ortalaması sıralamasında hem de Fen Liselerine öğrenci yerleştirme oranında ilçe birinciliğini göğüsledi.

                Aynı şekilde Fen Liselerine öğrenci yerleştirme oranına göre İhsan Kabadayı Ortaokulunu,16 öğrenci ile Ali Rıza Celeboğlu Ortaokulu,13 öğrenci ile Gazi Ortaokulu ve 8 öğrenci ile TOKİ Ortaokulu takip etti.

             İlçemiz İhsan Kabadayı Ortaokulundan TEOG yerleştirme puanına göre ilçe birincisi öğrencimiz çıkmıştır. İlçemizdeki diğer okullarımızın da bir önceki yıla göre başarı oranlarında artış olmuştur.

             İlçemizdeki İmam Hatip Ortaokulları öğrencilerimizin başarıları da göz doldurmaktadır. Yüksek puan alan öğrenciler Fen Liselerine gider anlayışının kaybolduğunu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri bize göstermektedir. Örneğin Eşrefoğlu İmam Hatip Ortaokulu ve Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden 477 puan ve üzeri almalarına rağmen Fen Liselerine yerleşebilirken, Anadolu İmam Hatip Liselerini tercih etmişlerdir. Artık yüksek puan alan başarılı İmam Hatip öğrencileri yüksek puanla öğrenci alan İmam Hatip Liselerini tercih etmektedirler.

                İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk yaptığı açıklamada;”2016-2017 Eğitim Öğretim Yılında tüm okullarımızda TEOG sınavına hazırlanan öğrencilerimize yönelik 1.Dönem, 2.Dönem ve 3.Dönemde de Yaz kursu olmak üzere her dönem ücretsiz yetiştirme ve destekleme kursları açılmıştır. Bu kurslarda öğrencilerimizin TEOG’da sorumlu oluğu derslere yer verilmiş ve EBA(Eğitim Bilişim Ağı) sayesinde bilgi teknolojileri aracılığıyla etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin eğitime entegrasyonu sağlanmıştır. EBA, sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş e-içerikler sunmakta, eğitim ve teknolojideki yenilikleri takip ederek gelişmeye devam etmekte olan bu portaldan faydalanarak öğrencilerimize değerlendirme testleri ve sınavları uygulanmıştır. EBA, sahip olduğu detaylı raporlama sistemiyle karar vericiler için eğitimde mevcut durumun fotoğrafını çekerek geleceğin eğitim stratejilerinin belirlenmesine katkı sağlamaktadır. Ayrıca verilen bu anlamlı dönütler sayesinde veliler de çocuklarının aldığı eğitimin niteliğini EBA üzerinden takip ederek görebilecek, eğitimin iyileşmesine ve kalitesine katkıda bulunabilecek ve eğitimde eskisinden daha fazla rol almış olacaklardır. Artık toplum olarak eğitim tüm paydaşların sorumluluğunda olacak, katkılarımızla büyüyecek ve kendi geleceğimizi şekillendirme imkânına kavuşmuş olacak. EBA portalından devamlı faydalanan öğrenciler okulda gördükleri eğitim müfredatında yer alan tüm derslerin içeriklerine sanal ortam üzerinden de kolay bir şekilde ulaşmış oluyor ve böylelikle öğrencilerin akademik başarıları artıyor. Yapılan bu çalışmalar ve EBA portalı sayesinde ilçemizdeki okulların TEOG başarıları da artmıştır.

             Okullarımız, eğitim öğretim alanında sürekli iyileştirme çalışmaları kapsamında öğrenci başarı oranlarının artırılması konusunda geçen senelerde olduğu gibi sürekli gelişim kaydetmeye devam etmektedir.

             Öğrenci velilerimize iletmek istediğim önemli bir husus şudur: İlçemizde okullarımızın akademik başarılarını belli okul isimlerini ön plana çıkarmak yerine topyekün bütün okullarımızdaki eğitim öğretim faaliyetlerini aynı kalite ve standartlara kavuşturmayı hedeflemiştik. Ve bu hedefimize adım adım yaklaşmaktayız.      

 Öğrencilerinin başarılarını kutlayan KONUK, “çocuklarla gurur duyduklarını, sistemli, disiplinli ve inançlı bir çalışma programıyla okulların istikrarlı başarısını devam ettirdiğini vurguladı. Başarı gösteren okullarımızın sınavlardaki başarılarının diğer eğitim kurumlarına örnek olmasını amaçladıklarını belirten KONUK;” Beyşehir’de eğitimdeki yükseliş ivmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini paylaştı. Öğrencilerin başarılarında emeği olan başta ailelerine, öğretmenlerine ve okul yöneticilerimize teşekkür eder öğrencilerimizin yeni öğretim hayatında başarılar dilerim ”dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'in, TEOG'da, Çıtayı, Yükseltti,
Yorumlar
Haber Yazılımı