Haber Detayı
03 Mayıs 2020 - Pazar 15:38 Bu haber 5373 kez okundu
 
Beyşehir Müftüsü Kükrek’ten fitre ve zekat açıklaması
BEYŞEHİR - Beyşehir İlçe Müftüsü Veysel Kükrek, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından bu yılki kişi başı fitre miktarının 27 lira olarak belirlendiğini hatırlatarak, belirlenen bu miktarın asgari miktar olup sadaka-i fıtırda verilecek meblağ konusunda bir üst sınır bulunmamakta olduğunu söyledi.
Ekonomi Haberi
Beyşehir Müftüsü Kükrek’ten fitre ve zekat açıklaması

BEYŞEHİR -  Beyşehir İlçe Müftüsü Veysel Kükrek, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından bu yılki kişi başı fitre miktarının 27 lira olarak belirlendiğini hatırlatarak, belirlenen bu miktarın asgari miktar olup sadaka-i fıtırda verilecek meblağ konusunda bir üst sınır bulunmamakta olduğunu söyledi.

Kükrek, Beyşehirli vatandaşların fitre, zekat ve tutmadıkları oruçları için fidyelerini Türkiye Diyanet Vakfı’na da verebileceklerini belirterek, “Türkiye Diyanet Vakfı Beyşehir Şubesi olarak zekat, fitre toplamak ve bunları vatandaşlarımıza ulaştırmakla da kendimizi görevli hissediyoruz. Bu bakımdan, geçmiş yıllarda olduğu gibi Beyşehir Şubesi olarak vatandaşlarımız fitre, fidye ve zekatlarını bizlere emanet ederse bunları alıyoruz. Bu yıl fıtır sadakası için en az kişi başı miktar 27 lira olarak belirlendi. Bu miktarı ve yukarısını vatandaşlarımız bize vermek isterlerse, biz onlara aracılık ediyoruz. Şunu özellikle vurgulamak istiyorum, fıtır sadakası bayramdan önce mutlaka fakirlerimize, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır, bunun kesin teminatını veriyoruz” dedi.

Zekatla ilgili olarak yürütülen faaliyetlere ilişkin zekatı özellikle öğrenci bursları için kullandıklarını da hatırlatan Kükrek, “Kur’an Kurslarımızda bulunan Kur’an Kursu ve hafızlık öğrencilerimiz var. Onların ihtiyaçları ile öğrenci burslarında üniversite öğrencilerine kullandığımız için zekatın kullanımını biraz zamana yayıyoruz. Bu bakımdan vatandaşlarımız zekatlarını, fıtır sadakalarını ve tutmadıkları oruçların fidyelerini Türkiye Diyanet Vakfı’na verebilirler. Vatandaşlarımız, bizden vakfımızın antentli bir zarfı var, bu zarf karşılığında üzerinde adı soyadı, numarası, e-mail adresi ve adres vb. bilgileri doldurarak zekat, fitre ve fidye bağışlarını yapabilirler. ‘Ben bu zarfı almadan uzaktan zekat veya fitre vermek istiyorum’ derlerse, onlar için de zekat ve fitre hesaplarımız var. Ayrı ayrı olan bu hesaplardaki iban numaraları üzerinden de zekat ve fitrelerini yatırabilirler” ifadesini kullandı.

Kükrek, ayrıca Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürlüğü tarafından her yıl olduğu gibi şubelere ramazan ayı münasebetiyle bu yıl da muhtaç ve yoksul olan ailelere dağıtılmak üzere 400 adet alışveriş kartı  gönderildiğini vurgulayarak, bu kartların da Beyşehir Şubesi aracılığıyla tesbit edilen ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaya başlandığını söyledi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Müftüsü, Kükrek’ten, fitre, ve, zekat, açıklaması,
Yorumlar
Haber Yazılımı