Haber Detayı
14 Temmuz 2017 - Cuma 10:27 Bu haber 4196 kez okundu
 
Beyşehir STK'lardan Ortak "15 Temmuz" Bildirisi
BEYŞEHİR - Beyşehir’de sivil toplum ile iş dünyasını temsil eden kuruluşlar 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin birinci yıl dönümü öncesinde ortak bir açıklamanın altına imza attı. Beyşehir Ticaret Odasındaki buluşmada "15 Temmuz'u asla unutmayacağız, unutturmayacağız" vurgusu yapıldı. Ayrıca FETÖ ile mücadelenin her alanda etkin ve kararlı bir şekilde sürdürülmesi istendi.
Güncel Haberi
Beyşehir STK'lardan  Ortak

BEYŞEHİR - Beyşehir Ticaret Odası (BTO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Gül, "Türkiye, dünyanın en zor stres testinden başarıyla çıkmıştır. Emin olun son bir yılda yaşadıklarımızı başka bir ülke yaşasaydı bir daha ayağa kalkamazdı ama biz dimdik ayaktayız" dedi.

         BTO, Beyşehir Ticaret Odası öncülüğünde, iş dünyasını temsil eden sivil toplum kuruluşları tarafından 15 Temmuz anma etkinlikleri kapsamında ortak basın toplantısı düzenlendi. 

         BTO Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda bir araya gelen iş dünyası temsilcilerinin 15 Temmuz'a ilişkin ortak basın açıklamasını okuyan Gül, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin, ülkenin karşılaştığı en büyük tehlikelerden biri olduğunu söyledi.



        Darbe girişiminin asıl amacının ülkeyi kaosa sürüklemek, devleti ele geçirmek ve milleti tahakküm altına almaya çalışmak olduğunu belirten Öztürk, darbe teşebbüsünün nihai amacının, Türkiye Cumhuriyeti'ni bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmek olduğuna dikkati çekti.

         Gül, 15 Temmuz'da ülkenin en zor demokrasi sınavını büyük bir başarıyla geçtiğini ve darbe girişiminin engellenmesiyle, Türkiye demokrasisinin, hiçbir kaba kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü olduğunun herkese gösterildiğini vurguladı. 

- "Dünyada çok az millet bu bedeli ödeyebilir"

         Türk milletinin bunun için büyük bir bedel ödemek durumunda kaldığını da dile getiren Gül, "Siyasi görüşü fark etmeksizin Türkiye'nin geleceğine sahip çıkan 15 Temmuz ruhu, demokrasinin sigortasıdır. Bir daha böyle hain girişimlerin yaşanmaması için FETÖ ile mücadele her alanda etkin ve kararlı şekilde sürdürülmelidir. Yargı kurumları, darbecilere ve onların destekçilerine hak ettikleri en ağır cezayı vermeli, milletimizin vicdanını rahatlatmalıdır" diye konuştu.



        Gül, darbe girişimi sonrasının da Türkiye açısından zorlu bir süreç olduğunu belirterek, darbe girişiminin ardından toplumun büyük bir travma yaşadığını söyledi.

        FETÖ'nün yalan haberlerle yurt dışında Türkiye aleyhine karalama kampanyaları yürüttüğüne işaret eden Gül, ekonominin de bu saldırıdan olumsuz etkilendiğini ancak ülke ekonomisinin çok kısa sürede toparlandığını ifade etti.

- "Rehavete kapılmayacağız"

          Ekonominin hızla toparlanmasında, hükümetin STK'lar ile istişare içinde aldığı önlem ve yaptığı reformların etkili olduğunu belirten Gül, "Daha darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçmeden ekonomide yüzde 5'lik büyümeyi yakaladık. İstihdam rekorları kırdık. Bu yılın ilk altı ayında tam 1 milyon 200 bin insanımıza yeni istihdam sağladık. İhracatımızı rekor düzeyde arttırmaya başladık. Yabancı yatırımcıların güvenini yeniden kazandık. Çok açık ifade ediyoruz ki, Türkiye dünyanın en zor stres testinden başarı ile çıkmıştır. Emin olun bizim son bir yılda yaşadıklarımızı başka bir ülke yaşasaydı bir daha ayağa kalkamazdı ama biz dimdik ayaktayız. Böyle bir coğrafyada, en zor koşullar altında hiç kimsenin yapamayacağını yaptık ama rehavete kapılmayacağız" değerlendirmesinde bulundu.

- "Toparlanma sürecini tamamladık"

        Şu anda ülke ekonomisinin büyük hedeflerinin olduğuna işaret eden Gül, şunları kaydetti:  "15 Temmuz sonrası toparlanma sürecini tamamladık. Şimdi yeni bir atılım sürecini başlatmamız gerekiyor. Ayağımızdaki prangayı çözdük, şimdi koşma zamanı. Büyümede, istihdamda, ihracatta yeni rekorlar kırmalıyız. Vatandaşlarımızın refah seviyesini daha da arttırmalı, demokratik kazanımlarımızı güçlendirerek ileriye taşımalıyız. Bütün bunlar için ortak akılla ve istişare içinde yeni bir reform süreci başlatılmalı. Türkiye'nin sivil toplumu olarak, 15 Temmuz'u asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Ülkemizin geleceğini inşa ederken yaşadıklarımızdan aldığımız dersler bize ışık olacak. Biz bu ülkenin geleceğinden umutluyuz. Gücümüz milli irade, hedefimiz büyük Türkiye."

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, STK'lardan, , Ortak, "15, Temmuz", Bildirisi,
Yorumlar
Haber Yazılımı