Haber Detayı
14 Temmuz 2017 - Cuma 10:37 Bu haber 6130 kez okundu
 
Demokrasi Şöleninde Mustafa Yıldızdoğan coşkusu
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, devam eden 2.Uluslararası Demokrasi Şöleni kapsamında sahne alan sanatçı Mustafa Yıldızdoğan sevenlerini coşturdu.
Güncel Haberi
Demokrasi Şöleninde Mustafa Yıldızdoğan coşkusu

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi tarafından göl kıyısındaki festival meydanında düzenlenen şölenin 4’üncü gününde Afrika Akrobasi Grubu’nun gösterileri  adeta izleyenlerin nefeslerini kesti. Türk Sanat Müziği sanatçısı  Ufuk Uğuriş’in verdiği konserin ardından sahne alan ‘Ölürüm Türkiyem” isimli şarkısıyla gönüllerde taht kuran Mustafa Yıldızdoğan, festival meydanını hınca hınç dolduran Beyşehirliler’e coşku dolu anlar yaşattı.

YILDIZDOĞAN’DAN CUMHURBAŞKANININ RESEPSİYONUNA KATILMASINI ELEŞTİRENLERE TEPKİ

        Elinde Türk bayrağıyla sahneye çıkan, konserinde yeni albümünden de eserler okuyan Yıldızdoğan, ramazan ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sanatçılara yönelik olarak vermiş olduğu resepsiyona katılmasını eleştirenlere cevap  da verdi.  İstanbul’da 15 Temmuz akşamı yine Cumhurbaşkanı’nın vereceği resepsiyona katılacağını alanı dolduran sevenlerine duyuran  Yıldızdoğan, “Şimdi bundan önceki cumhurbaşkanları Mustafa Yıldızdoğan’ı saraya davet etti de ben mi gitmedim güzel kardeşim? Bundan önceki cumhurbaşkanları vatana ve millete ihanet edenlere ödül verirken susan arkadaşlar, Mustafa Yıldızdoğan’a ödül verdi de ben mi almaya gitmedim güzel kardeşim? Devlete itaat, Allah’a itaattır.Sanki ben Putin’le resim çektirmişim, sanki ben Merkel’in var ya resepsiyonuna katılmışım diye içimizdeki çürük elmalar, 30 yıllık bak ‘Bozkurt Mustafa’ diyorsunuz. Bu bozkurt adama ‘hain’ diyorlar. Allah’tan korkun, Allah’tan korkun”diye cevap verdi, ardından 30 yıldır okuduğunu söylediği “Ölürüm Türkiyem” isimli parçasını meydandaki coşkulu kalabalık için seslendirdi.

YILDIZDOĞAN’DAN ANLAMLI BİRLİK BERABERLİK MESAJLARI…

        “Türk bayrağının gölgesi altında bir ve beraber, huzur içerisinde yaşıyoruz” diye konuşan Yıldızdoğan, birlik beraberliğe yönelik anlamlı mesajlar da verirken, “Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozdurmasın. Farklı düşünebiliriz, farklı partilere mensup olabiliriz ama mutabık kaldığımız üç değerimiz var bizim, ay yıldızlı bayrağımız, vatanımız ve ezanımız olduktan sonra bir olmak, iri olmak, güçlü Türkiye olmak mecburiyetindeyiz.”ifadelerini kullandı.

Konuşmasında, başarısızlıkla sonuçlanan 15 Temmuz hain darbe girişimine de gönderme yapan ve Türk milletinin bu kalkışmaya karşı dik ve asil duruşuna övgü dolu sözler yağdıran Yıldızdoğan, Türk milletinin her zaman olduğu gibi yine üstün cesaretiyle başkalarının esareti altına girmediğini söyledi. Yıldızdoğan, şöyle devam etti:

“Nasıl ki kurtuluş savaşında yedi düvele  karşı, yediden yetmişe iman ehli gönül sultanları, bu toprakları küffarın çizmesine sokmadı ise  bir yıl önce  15 Temmuz’da da  Allah’a binlerce şükür ki,  bu millet  başkalarının esareti altına girmedi.

“15 TEMMUZ’DA  ONLARIN PENSİLVANYA ÇOCUKLARI DEĞİL, BU MİLLETİN HAS EVLATLARI ZAFERLE KARŞILANDI”

         12 Eylül  ihtilalinde  Amerikalı dış  işlerinden sorumlu bakan diyor ki; ‘ bizim çocuklar Türkiye’de  başarılı oldu’. Biz de diyoruz ki;  15 Temmuz’da onların  Pensilvanya çocukları değil, bu milletin  has evlatları zaferle karşılandı Allah’a binlerce şükür.  Vatan uğruna, millet uğruna karşılık beklemeden can verebilmek … Dünyada bir tek ölümün riyası yok, sevgilinize riyakarlık yapabilirsiniz, ‘seni çok seviyorum’ deyip aldatabilirsiniz, annenizi ,babanızı  devletinizi , milletinizi aldatabilirsiniz, riyakarlık yapabilirsiniz ama ölümün riyası yok. İşte 15 Temmuz’da da  248 tane vatan evladı, gözünü kırpmadan, yarını düşünmeden, ama yarınlarını düşünerekten can verdiler. Rahmetle, hürmetle, minnetle anıyoruz ve bize düşen onları yad etmektir,  onların ağıtlarını yakmaktır”

         YILDIZDOĞAN, BAŞKAN ÖZALTUN’UN BAYRAK VE KUR’AN-I KERİM HEDİYESİNİ ÖPEREK ALDI…

        Konserinin ardından Mustafa Yıldızdoğan’a Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye eden, ay yıldızlı bir plaket veren Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da sevilen sanatçıya alanda yaşattığı büyük coşku sebebiyle teşekkür etti;  “Bizim bir düsturumuz vardı, Beyşehir’in içerisinden çıkan, Konya’nın içerisinden çıkan gerek sporcu olsun, gerek sanatçı olsun sizlerle buluşturuyoruz” diye konuştu.  Özaltun, yine Konya’nın bağrından çıkmış bir sanatçıyı demokrasi şöleni kapsamında beylerin şehrinde sevenleriyle buluşturduklarını söyledi.

 

“VATAN VE BAYRAK OLMAZSA, NE EVLADIN, NE ANNENİN BABANIN ÖNEMİ VAR…”

Konuşmasında, 15 Temmuz hain darbe girişimine de değinen Özaltun, 15 Temmuz gecesinde saatler 21.30’u gösterdiğinde gelen haberle Boğaz Köprüsü’nün 3-4 soytarı tarafından darbe maksatlı olarak kesildiğini haber aldıklarını belirterek,şöyle konuştu:  “Ne yapmamız gerekiyor? Bizim hep söylediğimiz bir konu var; biz bu yola beyaz gömleğimizi, yani beyaz kefenimizi giymiş de çıkmıştık. Abdestimizi aldık, ailemizle vedalaştık, ölüme doğru yolumuzu açtık. Teşkilatıma gittim, hiç unutmadığım bir konu var. Size de anlatmak istiyorum. Sağ tarafımda ülkücü bir kardeşim, sol tarafımda seçimlerde kol kola çalıştığımız AK Partili gençlik kardeşim, merdivenlerden iniyoruz. Ülkücü kardeşim ne dedi biliyor musunuz?  ‘Başkanım ölmek var, dönmek yok’ dedi. Meydana birlikte indik, önce 15-20, arkasından meydan coştu, doldu ve hep bir ağızdan ‘önce vatan’ diye bağırıyorduk. Önce vatan, vatan olmazsa, bayrak olmazsa ne evladın önemi, ne annenin, babanın önemi var. Önce vatan, bunu nerede görüyoruz, ensar, muhacir ilişkimiz var biliyorsunuz. Suriyeli kardeşlerimizi kendi bağrımızda kolluyoruz, onlar da vatansızlığın ne olduğunu çok ama çok iyi biliyorlar. Biz inşallah vatansız ve bayraksız kalmayacağız. Biz inşallah camilerimizde okunan sala ve ezan seslerinden mahrum olmayacağız. Bu millet, darbe yapmak isteyenlere darbe yapmıştır. Kiminle, başkomutanı Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte. Ama başkomutana bir destek veren daha var. Kim? Devlet Bahçeli Bey, devletin adamı Devlet Bahçeli bey. Her zaman olduğu gibi vatan olunca, millet olunca ‘ben buradayım’ diyor. Allah hepsinden razı olsun. Allah’ım onlara inşallah uzun ömürler versin. Allah’ım birlik ve beraberliğimizi daim etsin. Beraberliğimizi bozmak isteyen hainlere, FETÖ, DAEŞ, YPG gibi terör örgütlerine inşallah fırsat vermesin diyorum. Diyorum ki, burada sadece Beyşehirli hemşerilerim yok, Seydişehir’den, farklı il ve ilçelerden gelen kardeşlerimiz de var, onlara da ‘hoşgeldiniz’ diyorum.”

“MİLLETİMİZE OLAN VEFA BORCUMUZU HİÇBİR ZAMAN ÖDEYEMEYİZ…”

Konuşmasının son bölümünde Beyşehir’de geceyi gündüze katarak hizmet etmenin gayretinde olduklarını da anlatan Özaltun, hizmetlerinin her geçen gün artacağını vurgulayarak, “Ama biz her ne yaparsak yapalım, milletimize olan vefa borcumuzu hiçbir zaman ödeyemeyiz. Çünkü, milletimiz 15 Temmuz’da G-3’ten çıkan mermilere siper oldu, tankın altına yattı, hatta öyle bir milletiz ki, gökdelene çıkarak F-16’lara levye fırlattı. Biz böyle bir milletin çocuklarıyız.”şeklinde sözlerine tamamladı.

       Mustafa Yıldızdoğan, konser programını “Ölürüm Türkiyem” türküsüyle sonlandırırken, sahneye çıkan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ve Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Şahiner de ellerindeki Türk bayraklarıyla sevilen sanatçıya eşlik etti.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Demokrasi, Şöleninde, Mustafa, Yıldızdoğan, coşkusu,
Yorumlar
Haber Yazılımı