Haber Detayı
31 Ağustos 2016 - Çarşamba 14:28 Bu haber 4878 kez okundu
 
Beyşehir Ticaret Odasından Yapılandırma
BEYŞEHİR - “6736 Sayılı Bazı Alacakların Yapılandırılmasına İlişkin Kanun” çerçevesinde aidat, navlun hasılatından alınan Oda paylarının da kanun kapsama alındığını bildirdi.
Ekonomi Haberi
Beyşehir Ticaret Odasından Yapılandırma

BEYŞEHİR - Beyşehir Ticaret Odası başkanı Salih Gül yaptığı yazılı açıklama ile Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren “6736 Sayılı Bazı Alacakların Yapılandırılmasına İlişkin Kanun” çerçevesinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kanunu hükümlerine tabi olanların aidat, navlun hasılatından alınan Oda paylarının da bu kapsama alındığını bildirdi.
      Çıkarılan kanun ile ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Salih GÜL, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması ve faizlerinin iptalini içeren kanununun birçok işletmeye rahat nefes aldıracağını söyledi. 
      Başkan Salih GÜL şu bilgileri verdi: “Üyelerimizin kanunda belirtilen taksitlendirme imkânından yararlanabilmesi için 31 Ekim 2016 tarihine kadar odamıza bir dilekçe ile başvurması gerekmektedir. Kanun hükümlerine göre, taksitli ödeme yapmak istemeyenler, ilk taksit ödeme süresinin sonuna kadar aidat borcu aslının tamamını yatırarak kanundan yararlanabilecekler.
       Yine kanuna göre, dileyenler toplam meblağı altı taksite kadar ödeyebilirler. Bu durumda, bölünen taksitlerin ödeme zamanları ile birlikte üyelerimize bildirilecektir. Birinci taksitin son ödeme günü 30 Kasım 2016 tarihidir. 6 aylık taksit yapılması durumunda kalan beş taksit, birer aylık dönemler halinde tahsil edilecektir. Taksitlerden herhangi birinin öngörülen süre ve şekilde kısmen veya tamamen ödenmemesi halinde yapılandırma iptal edilerek aidat borcunun eski haline döndürüleceği ve o ana kadar yapılan tahsilatların borçtan düşülerek günlük gecikme zammı tahakkuk ettirilmeye devam edileceğini de kanunda yer almaktadır.
Askıdan inmek için borcun tamamının ödenmesi şart.
       Yine kanun hükmüne göre, borçlarını taksitlendiren askıdaki üyeler için borçlarının tamamını ödemedikçe askıdan indirme işleminin yapılmayacak olduğunu ve taksitlerin tamamını ödemeleri halinde ise son taksit ödeme günü itibariyle askıdan indirileceği hükmü var. Ayrıca, borcunu ödeyen üyelerin isimlerinin meslek grupları ve seçmen listelerine dâhil edilerek aidat tahakkukları yeniden başlatılacaktır. Yapılandırma süresi içinde askıdan inmek için ise başvuranların yapılandırma sonuna kadar taksitlerin toplamını defaten ödemeleri halinde askıdan indirme işlemi yapılacaktır” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , “6736, Sayılı, Bazı, Alacakların, Yapılandırılmasına, İlişkin, Kanun
Yorumlar
Haber Yazılımı