Haber Detayı
22 Eylül 2016 - Perşembe 10:15 Bu haber 11260 kez okundu
 
Beyşehir'e Yeni Adliye Sarayı
BEYŞEHİR - AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Beyşehir ilçesine yapımı yatırım programına alınan yeni Adliye Sarayı’nın projelendirme çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.
Güncel Haberi
Beyşehir'e Yeni Adliye Sarayı

BEYŞEHİR - Babaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, seçim dönemlerinde ve sonrasında Beyşehir’e her geldiklerinde mevcut binanın artık yetersiz kaldığı dile getirilerek talepte bulunulan konulardan birisinin de yeni adliye sarayı yapımı olduğunu belirtti. 

Bu konuyla ilgili olarak Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ile AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol’la birlikte hazırladıkları dosyayla birlikte yeni Adliye Sarayı’na ilişkin talebi Adalet Bakanlığı’na ilettiklerini hatırlatan Babaoğlu, Kalkınma Bakanlığı tarafından yatırım programına alınması sağlanan Beyşehir Adliye Sarayı’nın Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen projelendirme çalışmalarının tamamlandığını kaydetti.Bakanlığın hazırladığı proje doğrultusunda, 11 bin 340 metrekarelik bir inşaat alanına yapılacak olan yeni adliye sarayında 8 mahkeme (2 asliye ceza,2 sulh ceza, 2 asliye hukuk, 1 sulh hukuk, 1 icra mahkemesi-kadastro) 8 hakim ve 4 uzman yardımcısı odası, 4 duruşma salonu, 8 mahkeme kalemi, 9 savcı ve 4 adalet uzman yardımcısı, 4 savcılık kalemi, 4 avukat bekleme odası ve diğer ihtiyaçlar için idari odaların olacağını aktaran Babaoğlu, şu bilgileri verdi: “Beyşehir’imize yakışan bir bina yapacağız inşallah. Önümüzdeki 2-3 ay içerisinde ihale süreci başlayacak.Bizler de takipçisi olmaya devam edeceğiz. Yola çıktığımız günden beridir bize iletilen talepleri çözüme ulaştırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Beyşehir’in birlik ruhuyla verdiğimiz mücadelenin karşılığı olarak aldığımız güzel bir haberi daha değerli Beyşehirli Hemşerilerimizle paylaşmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Beyşehir ilçemize bu önemli değeri kazandırma yolunda vermiş olduğu desteklerden ötürü Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ’a teşekkür ediyoruz.”

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , AK, Parti, Konya, Milletvekili, Mehmet, Babaoğlu, Beyşehir, ilçesine
Yorumlar
Haber Yazılımı