Haber Detayı
03 Ağustos 2019 - Cumartesi 09:01 Bu haber 6126 kez okundu
 
Beyşehirli Kıbrıs Gazileri Basın Açıklamasında Bulundu
BEYŞEHİR - Beyşehir Muharip Gaziler Beyşehir Temsilciliği ve Kıbrıs gazileri Anıt Alanında basın açıklamasında bulundular.
Güncel Haberi
Beyşehirli Kıbrıs Gazileri Basın Açıklamasında Bulundu

BEYŞEHİR - Beyşehir Muharip Gaziler Beyşehir Temsilciliği ve Kıbrıs gazileri Anıt Alanında basın açıklamasında bulundular.

Hiçbir Kıbrıs gazisi geri döneceğini düşünerek Kıbrıs adasına çıkmadı.

Savaş esnasında  çok farklı duygulara dalıyorsun. Bu hissi anlatmak ile hiç kimse anlayamaz  yaşayıp görmek bilmek lazım. Ölümü falan düşünmüyorsun eğitimde sana öğretilen bilgiler dahilinde gereken ne ise onu yapıyorsun. Bende sende arkadaşında ölebiliyor önemli olan savaşı kazanıp Atalarımızın bize emanetleri olan şehit kanları ile sulanmış bu kutsal topraklarımızı koruyup kollamak. ( gözünde ne ana ne baba ne yar ne çoluk çocuk ne para pul nede maddi çıkar ve mevki makam düşüncesi oluyor.) tek düşüncesi düşmanı mağlup ederek başarılı olup savaşı kazanmak vurulup ölür ise  şehit olacağını  sağ kalır ise de gazi olacağını bildiği için  Türk devletinin öngördüğü günlerde Kıbrıs adasına ayak basan her Türk askeri gazidir.

Kıbrıs harekatına 40 bin Türk  askeri  dahil olmuştur. Bunlardan 24 bin kardeşim  Türkiye  muharip Gaziler dernek ve temsilciliklerine üyedir.  20  Temmuz ve  15 Ağustos tarihleri arasındaki 26 günlük muharebe  sonunda  498 tane şehit ve 1198 tane malül gazimiz vardır. Kime ne görev verilmiş ise elinden geldiği gücü yettiği kadar o görevi yapmıştır.

Şehit kardeşlerimiz ve gazi arkadaşlarım Ülkemiz huzurlu olsun vatandaşımız rahat etsin Geleceğimizin teminatı gençlerimizin istiklali ve istikbali hür olsun diye kendi bedenimizi siper ederek  ülkeme namertlerin ayak basmasına izin vermeyeceğiz   diye and içtik.

Bu harekatta en acılı olayımız  120 kişilik  hava indirme Tugayı  komando bölüğünden paraşüt ile atladıklarında  havada iken taranarak inip sağ kalan 19 kişinin psikolojik yapısını duygularını  o anki ruh halini ve htiklerini  bilemez.

Bazıları  gazi isen nerenden yaralan dın yaran nerde diyor bazıları da  maaş alıyorsunuz diyor. Şehit aileleri ve gazilerimize ülkemizde yeterince değer verilmiyor. Oysa onlar hem maddi hem de manevi olarak toplumda baştacı edilmesi gereken onurlu birer kahramanlardır.

Maalesef ülkemizde bugün burada toplanmamıza sebep olan şehitlik ve gaziliğin önemini kavrayamayan bazı çatlak sesler çıkıyor.

Biz gaziler  Atalarımızın izinden gitmeye  onlar gibi 1 günü  üzüm hoşafı ile geçirmeye  kuru ekmeğe razıyız. 

Ama Vatansız ve bayraksız yaşayamayız. Vatan sağ olsun demeye edeceğiz.

Hangi uzvumuz olmaz ise  olsun. Gerek duyuldu her an Türk ulusunun bölünmez bütünlüğü için hazır ne nazır emir bekliyoruz.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehirli, Kıbrıs, Gazileri, Basın, Açıklamasında, Bulundu,
Yorumlar
Haber Yazılımı