Haber Detayı
20 Mart 2021 - Cumartesi 10:37 Bu haber 4693 kez okundu
 
Beyşehir,Seydişehir, Hüyük ve Derebucak'ta 19 bin fidan dağıtıldı
BEYŞEHİR - Beyşehir, Seydişehir, Derebucak ve Hüyük ilçelerinde, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından vatandaşlara cuma namazı çıkışında 19 bin adet ücretsiz karaçam, sedir, zerdali ve badem fidanı dağıtımı gerçekleştirildi.
Yaşam Haberi
Beyşehir,Seydişehir, Hüyük ve Derebucak'ta 19 bin fidan dağıtıldı

BEYŞEHİR - Beyşehir, Seydişehir, Derebucak ve Hüyük ilçelerinde, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından vatandaşlara cuma namazı çıkışında 19 bin adet ücretsiz karaçam, sedir, zerdali ve badem fidanı dağıtımı gerçekleştirildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Konya'nın Beyşehir ilçesinde, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen fidan dağıtımı programına katıldı.

Tarihi Eşrefoğlu Camisi önünde cuma namazı çıkışında gerçekleştirilen programda Usta'nın yanısıra AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Konya Orman Bölge Müdürü Cafer Bal, Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir ve Belediye Başkanı Adil Bayındır, İlçe Müftüsü Veysel Kükrek, AK Parti İlçe Başkanı Recep Elkin dağıtımı yapılan orman ve meyve fidanlarını vatandaşlara verdi.

Konya Orman Bölge Müdürü Cafer Bal, yaptığı açıklamada, 21 Mart Dünya Ormancılık günü kapsamında Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanındaki Beyşehir, Seydişehir, Derebucak ve Hüyük ilçelerinde sedir, karaçam, ceviz ve zerdali türleri olmak üzere toplam 19 bin fidanın dağıtımının gerçekleştirilmekte olduğunu söyledi.

Pandemi tedbirlerinde uyulması  gereken kurallara uygun olarak düzenlenen program kapsamında Beyşehir'de tarihi Eşrefoğlu Camisi, Çarşı Camisi, Ensar Camisi ve Esentepe Camisi, Seydişehir'de tarihi Seyyid Harun Veli Camisi, Hüyük'te Makbule -Durmuş Akkuş Camisi, Derebucak'ta ise Merkez Camisi'nde cuma namazı çıkışı eş zamanlı olarak bu fidanları vatandaşlara dağıtımını yaptıklarını anlatan Bal, şunları kaydetti:

"21-26 Mart tarihlerini biliyorsunuz Orman haftası olarak kutlamaktayız. Bu kapsamda, Konya deyince ormanlık akla çok gelmez. Ancak, Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğümüzün hudutlarının yüzde 46'lık bölümü ormanlarla kaplıdır. Bölgemizde orman varlığı yeterlidir ancak daha iyisi olsun, bereketli olsun, halkımızın da evlerinin önlerinde birer ağaçları daha olsun diyerek bugün 19 bin fidanın dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Halkımız güle güle kullansınlar. Onlardan gelen talepleri de dikkate alarak bu çalışmaları Bölge Müdürlüğü  olarak yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Taleplerin yine gelmesi halinde bu dağıtımlarımız sürecek, yeterli fidan stokumuz var. Bu noktada elimizden gelen desteği vatandaşlarımıza vereceğiz. Yeter ki, onlar bu fidanları iyi değerlendirsinler, diksinler, sulasınlar ve baksınlar. Çocuklarımız ve gençlerimizle birlikte gelecek neslimize bu fidanları armağan edelim ve birlikte büyüsünler istiyoruz."

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir,Seydişehir,, Hüyük, ve, Derebucak'ta, 19, bin, fidan, dağıtıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı