Haber Detayı
24 Ocak 2017 - Salı 11:15 Bu haber 6060 kez okundu
 
Buz Tutan Göl İçin Yazılı Uyarı
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi tarafından kısmen donan Beyşehir Gölü kıyılarındaki muhtelif alanlara “Buz tutan göl üzerinde yürümek tehlikeli ve yasaktır” yazılı pankartlar asıldı.
Yaşam Haberi
Buz Tutan Göl İçin Yazılı Uyarı

BEYŞEHİR - Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü’nün büyük bölümü aşığı soğuklar nedeniyle donarak buz tuttu. Haftalardır buz tabakasıyla kaplı olan göl yüzeyinde buz tabakasının giderek kalınlaşmasından cesaret bulanlar, yasak olmasına rağmen donmuş göl üzerine çıkarak yürüyüş ve gezinti yaptı. Tehlikeye aldırmadan buz üzerinde fotoğraf çeken, kayan, üzerinde zıplayarak buzun kalınlığını ölçmeye çalışanların yanısıra bazı gençler de riski göze alarak açıklara kadar yürüdü.

Beyşehir Belediyesi Zabıta ekipleri ve polis, göl üzerine çıkanları sık sık uyarıp buz üzerinden çıkarmaya çalışırken, uyarıya aldırmayanlar ise ekiplerin kıyıdan ayrıldığı anlarda aynı davranışlarını sürdürdü.

Beyşehir Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri ise donmuş göl üzerinde herhangi bir üzücü olay yaşanmaması için hazırlattığı “Buz tutan göl üzerinde yürümek, tehlikeli ve yasaktır” yazılı uyarı pankartlarını Eşrefoğlu Köprüsü üzerine ve göl kıyısındaki muhtelif alanlara yerleştirdi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada vatandaşları buz tabakasıyla kaplanmış göl üzerine çıkmaması konusunda uyardı. Bunun çok tehlikeli bir davranış olduğunu belirten ve risklerinden söz eden Özaltun,   Porsuk Çayı’nda  geçtiğimiz günlerde yaşanan ve bisikletiyle buz üzerinde gezinti yaparken kırılan buz parçalarının altında kalarak feci şekilde ölen 2 çocuğun yaşadığı üzücü hadiseyi hatırlattı. Özaltun; Beyşehir’de de benzer bir üzücü olayın yaşanmamasını arzu ettiklerini dile getirdi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Buz, Tutan, Göl, İçin, Yazılı, Uyarı,
Yorumlar
Haber Yazılımı