Haber Detayı
24 Ocak 2017 - Salı 08:35 Bu haber 7567 kez okundu
 
Buza Çarpan Tekne Battı, Balıkçı Çift Ölümden Döndü
BEYŞEHİR - Beyşehir Gölü'nde dondurucu soğuğa rağmen ekmek mücadelesinde balıkçılar yaşam mücadelesi verdi. Tekneleri batan balıkçı çift, ölüm tehlikesi geçirdi.
Güncel Haberi
Buza Çarpan Tekne Battı, Balıkçı Çift Ölümden Döndü

BEYŞEHİR - Göle kıyısı olan Çiftlik Mahallesi'nde bir grup balıkçı, kıyıları buz tutan Beyşehir Gölü'nün açıklarında mahsur kalan ağlarını göl tamamen donmadan çıkarmak istedi. 5 balıkçı teknesi ağları ulaşmak için kıyıdaki buzları kırarak açıklara doğru ilerledi.
        Açıklara çıkan bir tekneye ana buz kütlesinden kopan iki parça çarparak delinmesine yol açtı. Delinen tekne hızla su almaya başlayınca, içerisindeki balıkçı çift Halil ve Rahşan Civcir, buz kütlesinin üzerine çıkarak kurtarılmayı bekledi.

        Başka bir balıkçı teknesi, buz üzerinde bekleyen çifti kayıklarına aldı. Bu arada, başka bir balıkçı teknesi de buzların çarpıp delmesi üzerine su almaya başlayınca, içerisindeki balıkçılar tarafından güçlükle kıyaya kadar getirildi. İçerisindeki suları kovalarla boşaltarak teknenin seyri esnasında batmasını önleyen balıkçılar, kayığı kıyıya kadar getirmeyi başardı. 
        
Bölgede batan tekne, diğer teknelerin uzun süre devam eden arama çalışmalarının ardından bulunarak suyun tabanından çıkarıldı. Bir balıkçı teknesini bağlanan içerisi suyla dolu batık tekne, diğer teknelerin asılarak çekmesiyle kıyıya kadar getirildi. Kıyıda bekleyen balıkçıların da yardımıyla buz üzerine çıkarılan batık tekne, daha sonra tamir edilmek üzere balıkçılar tarafından buz üzerinde kaydırılarak yerleşim merkezine götürüldü.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Buza, Çarpan, Tekne, Battı,, Balıkçı, Çift, Ölümden, Döndü,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Buza Çarpan Tekne Battı, Balıkçı Çift Ölümden Döndü
Buza Çarpan Tekne Battı, Balıkçı Çift Ölümden Döndü
Yorumlar
Haber Yazılımı