Haber Detayı
17 Mart 2021 - Çarşamba 12:51 Bu haber 3170 kez okundu
 
Çanakkale Milletimizin Diriliş Ruhudur
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Çanakkale Zaferi’nin 106. yılı ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, vatan için şehit olan kahramanlarımızı ve gazilerimizi rahmetle, saygıyla yâd etti.
Güncel Haberi
Çanakkale Milletimizin Diriliş Ruhudur

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. yılı ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Altay’ın mesajı şöyle: “Şanlı tarihinde zulme hiçbir zaman boyun eğmeyen kahraman ecdadımız, Çanakkale’de esaretin, işgalin önünde durmuş, göğsünü düşmanın zulmüne siper etmiştir. Dönemin en güçlü devletlerinin orduları; ezanımızı susturmak, bayrağımızı indirmek için geldikleri Çanakkale’de, milletimizin cansiperane mücadelesi karşısında aciz kalmış ve kaybetmiştir. Tüm dünya, şehadet şerbetini içmek için can atan ve bağımsızlığı uğruna her şeyini feda eden bir milletin karşısında hiçbir gücün başarılı olmayacağını anlamıştır. Vatan uğruna kurban olsun diyerek evlatlarını kınalayan, her türlü yokluk baş göstermişken varını yoğunu cepheye gönderen milletimizin fedakârlığı ebediyen hatırlanacaktır. Henüz on beşinde, ömürlerinin baharında gençlerimizin ‘vatan namustur’ diyerek cepheye koşmaları sonsuza kadar zihinlerimizin başköşesinde yerini koruyacaktır.

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ‘Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi. Bedrin arslanları ancak bu kadar şanlı idi” diyerek aktardığı aziz milletimiz, Çanakkale’de can vermiş, kan vermiş ama düşmana bir karış toprak vermemiştir. Düşman çaresiz geri çekilmiş giderken ‘Çanakkale Geçilmez’ görüşü tüm dünyada hâkim olmuştur. Çanakkale ruhu bir milletin diriliş ruhudur. Ecdadımız bu ruh ve şuurla tüm dünyaya, Türk milletine pranga vurulamayacağını yeniden göstermiştir. Bizler de Çanakkale ruhunu daima kalbimizde yaşatıyor; yeni nesillerimize bu ruh ve şuuru aktarmayı vazife olarak görüyoruz. İstiklali için mücadele eden, destan yazan ecdadımız, bugün ülkemizin yarınları adına yapılan her hizmette, bizlere ilham oluyor, cesaret ve güç veriyor. Onların emanet bıraktığı bu mukaddes topraklar için yılmadan yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. İnanç, azim ve yiğitlikle örülmüş şanlı zaferin 106. yıl dönümünü gururla andığımız bu günde Çanakkale şehitlerimizi ve gazilerimize rahmetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Çanakkale, Milletimizin, Diriliş, Ruhudur,
Yorumlar
Haber Yazılımı