Haber Detayı
10 Temmuz 2017 - Pazartesi 12:21 Bu haber 7556 kez okundu
 
Demirkapı'da İkinci Tünel Çalışmaları Başladı
BEYŞEHİR - Beyşehir-Derebucak-Gembos güzergahlı Yeni Konya Antalya Karayolu yapım çalışmaları kapsamında yapımı tamamlanan Demirkapı Tüneli’nin ardından ikinci tünel yapım çalışmaları da başladı.
Güncel Haberi
Demirkapı'da İkinci Tünel Çalışmaları Başladı

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanlığı ile AK Parti Beyşehir İlçe Teşkilatları öncülüğünde Demirkapı Tüneli bölgesine yürütülen çalışmaları yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak üzere bir gezi programı düzenlendi.

       Geziye AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Karayolları Antalya 13.Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Derebucak Belediye Başkanı Ahmet Kısa, Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Şahin, AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Mustafa Şenol, Hüyük İlçe Başkanı Yüksel Taşkesen ile her üç ilçenin teşkilat mensupları ve belediye meclis üyeleri aileleriyle birlikte katıldı.

        Yol yapım çalışmalarını yerinde gören katılımcılar, yapım çalışmaları tamamlanan Demirkapı Tüneli’nden geçerken, sonrasında hemen yanıbaşında çalışmaları başlayan ikinci tünel inşaat alanında da incelemede bulundu.

“HEM YOL YAPIYORLAR, HEM TARİH YAZIYORLAR”

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, tünel içerisinde yaptığı açıklamada, bölgede devam eden çalışmalardan geldiği aşama itibariyle çok memnun olduklarını belirtti. Siyasetçiler olarak, Yeni Konya-Antalya Karayolu’nun 2023 yılına yetiştirilip Türkiye’nin kuzey güney aksında önemli bir rahatlamayı sağlamasını, ülkenin kalkınmasını hızlandırıcı bir yol olarak yapılması konusunda yürütülen bu yol çalışmalarına tam destek verdiklerini vurgulayan Babaoğlu, “Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım biliyorsunuz, Ulaştırma Bakanlığı döneminden başbakanlığına kadar Türkiye’nin yolları, Türkiye’nin demiryollarıyla kalkınması ile ilgili çok büyük bir hamleyi AK Parti döneminde başlattı. Sayın Cumhurbaşkanımız da sürekli olarak duble ve bölünmüş yolların yapımıyla ilgili Türkiye’nin önünü açacak, kazaları azaltacak,zaman israfını önleyecek bu yolların yapımının önünü açtı. Bu bir aslında devrim, dünyada bu şekilde altyapısını hızla yenileyebilen çok nadirdir. Bugün ABD bile hızlı tren demiryolları  hatlarını yeni kuruyor, Kaliforniya’da. Diğer ülkeler aynı şekilde… Bu şekilde,  zorlu coğrafyaya sahip ülkelerde bu kadar hızlı bölünmüş karayolları ve demiryolları  yapan ülke dünyada hemen hemen yok.  Buradaki çalışanlarımız hem yol  yapıyorlar hem tarih yazıyorlar” dedi.

İKLİM DEĞİŞTİREN TÜNEL ÇİFT HALE GELİYOR

      İki tarafı arasında 1-12 derece sıcaklık farkı olan bir tünel olması itibariyle de Demirkapı tüneline iklim değiştiren tünel denildiğini vurgulayan Babaoğlu, bölgede hayata geçirilecek yeni proje ile tünel sayısının ikiye çıkacağını söyledi. Babaoğlu, konuyla ilgili şu bilgileri verdi: “Burada bilgilerimizi aldık, özellikle  Konya-Beyşehir yolu  bizim için önemli aşamalardan  birisiydi,  inşallah 28 ekim  2017 tarihinde  bu yol çok  büyük bir oranda  bölünmüş yol olarak  ulaşıma açılacak.  Zaten çok az bir kısmı kaldı,  biz milletvekilLerimiz olarak da Karayolları Konya’daki Bölge Müdürlüğümüz olarak da  konuyu yakından   takip ediyoruz. İnşallah  28 Ekim 2017,  ondan sonra Derebucak’a kadar olan bir mesafenin yarısı zaten  yapılmıştı bölünmüş yol olarak.

KONYA İL SINIRLARINDAKİ KISIM DA DUBBE OLACAK..

        Bizim Beyşehir duble yolu tamamlandıktan sonraki hedefimiz;  Konya il sınırları içerisinde bu geriye kalan 30 kilometrelik yaklaşık  kısmı da  bölünmüş yol olarak  yapmak.  Ondan sonra Derebucak’tan Antalya il sınırımıza kadar yaklaşık bir 14 kilometrelik mesafe var, o kısım da dahil olmak üzere  tünelin bu  girişine kadar  şu anda bulunduğumuz giriş  noktasına  kadar olan mesafe  de dahil olmak üzere  hepsi  projesi tamamlanmış,  ihale çalışmaları  yapılmış, sonuçlandırılmış ve bu yolların buraya kadar olan  mesafede yaklaşık 40 kilometrelik bir  mesafe,  tünelle beraber  40 kilometre.  Tünel biliyorsunuz  5 bin metre, 35 kilometrelik  kısım Konya’ya doğru, Beyşehir’e  doğru olan kısmın da tüm çalışmaları  yapılmış, inşaat çalışmalarına başlanmış. Tabi bu yol ihalesinde ihaleyi alan firma yetkililerimiz de buradalar,  yolla beraber ikinci tüneli de yaptık,  hani hep söylenirdi, ‘tek tünel mi olacak’ diye. Tek tünel olmayacak inşallah, iki tünel olacak. Yan tarafta göreceksiniz ikinci tünelimizin de  delme çalışmaları bu hafta itibariyle başlatılmış.

İÇ ANADOLU, AKDENİZ’LE ORGANİK BAĞ OLARAK DAHA KISA MESAFEDEN BAĞLANACAK

      İnşallah bizim hem İç Anadolu, Akdeniz’le  organik  olarak, bağ olarak daha fazla bağlanacak, hem de Türkiye’nin başka coğrafyalarından Akdeniz’e gitmek isteyenler bu coğrafyadan geçerek gidecekler. Dolayısıyla emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Başta burada sahada sürekli gezen, sürekli işleri takip eden Karayolları Antalya Bölge Müdürümüz olmak üzere tüm çalışanlarına,  müteahhit firma ve işçilere hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Beyşehir Belediye Başkanımıza özelikle bu fikri geliştirdiği için AK Parti Beyşehir İlçe Başkanımızla beraber teşekkür ediyorum.  Diğer Hüyük ve Derebucak ilçe teşkilatlarımızla bizim bir arada burada   bulunma, bu faaliyeti,  bu sahayı burada görme, ve birliktelik ruhunu geliştirdiği için buna katkı sundukları için teşekkür ediyorum.  Türkiye’nin yolu açık, bizim yolumuz açık.”

İKİNCİ TÜNEL 14 AYDA TAMAMLANACAK…

       Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ise, yaptığı açıklamada, şu an tarihi bir anı yaşadıklarını dile getirerek, “Beyşehir, Derebucak ve bölgedeki ilçeleri Antalya’ya bağlayacak olan Demirkapı Tüneli’nin içerisindeyiz.”diye konuştu.

         Yaklaşık 1,5-2 yıl süre zarfında Demirkapı Tüneli’nin açıldığını vurgulayan Özaltun, yeni tünel çalışmalarının ayrıntılarıyla ilgili ise şu bilgileri verdi: “Konya tarafından girip Antalya tarafına çıktığınızda; Konya tarafında serinlik içerisindeyken, Antalya tarafında ise  bu bölgenin yoğun nemi ile karşılaşıyorsunuz. Kısacası Demirkapı şu anda ‘iklim değiştiren tünel’ şeklinde isimlendiriliyor. Ve bu tünel Allah’a şükürler olsun ki Antalya Bölge Müdürümüz tarafından da yoğun takip çerçevesinde, yine milletvekillerimizin yoğun desteği ile teşkilatımızın, kısacası cumhurbaşkanımızın destekleriyle açıldı. En önemlisi de bu yolun bölünmüş yol olması yönünde de çalışmalar başlatıldı.Tünelin hemen yanıbaşında ise ikinci tünelin yapımı için ilk kazma vuruldu. 14 ay gibi kısa bir sürede ikinci tünelimiz de inşallah yetkililerimizin verdiği bilgiler doğrultusunda açılmış olacak. Birinci tüpün yapımı 2 yıl sürerken, ikinci tüp geçitin yapımı ise ifade edildiğine göre daha kısa sürede sağlanacak.  Birinci tüpün içerisinde 500 metrede menfez kaçış noktaları oluşturulacak. Ve birinci tüp yapılırken, Konya tarafından ve Antalya tarafından çalışmalar başlatıldı. İkinci tüpte yaklaşık 5 noktadan çalışmalar başlatılacak ve 14 ay gibi kısa sürede inşallah ikinci tüpümüz bitmiş olacak. Ve inşallah 2023’e gelmeden yaklaşık 75 kilometre daha kısa mesafeden Ankara’dan ve diğer illerden gelecek insanlar  Serik ve Antalya’ya gitmiş olacak.

DEMİRKAPI TÜNELİ, BÖLGENİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK

        Demirkapı Tüneli, Beyşehir, Derebucak ve Hüyük bölgemizin  kaderini değiştirecek inşallah. Düzenlediğimiz geziyle, Beyşehir, Derebucak ve Hüyük ilçe teşkilatlarımız mensuplarının aileleriyle, çocuklarıyla hep birlikte burada buluştuk. Düşüncemiz şuydu; bu çocuklarımıza şunu söylemek istiyoruz. Bu tünel ve çalışmaların yapımında emek veren babalarımız, dedelerimiz ve kardeşlerimiz var ve bu  yolları, yapılan tünelleri bu çocuklarımız ve gençlerimiz kullanacak, onlar da geçiş yapacak.

         Gelecekte faydalı bir gençlik için, vatandaşımızın hizmet ve konforu için bu çalışmaların devam etmesini istiyoruz. Ve bu yollardan inşallah bu çocuklarımız geçecek. Ve bu çocuklarımız da bizim AK Parti sevdasıyla yapmış olduğumuz hizmetleri gelecekte inşallah çok daha fazla üretken bir şekilde üreterek memleketine vatanına sevdalı hizmet üreten bir gençlik olacak inşallah. O yüzden bugün aramızda da bu çocuklarımızla var burada hep  birlikteyiz. Bu tünelin ve hizmetlerin yapılmasında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımıza, Ulaştırma Bakanımıza,AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun Bey ve AK Parti bölge milletvekilimiz Mehmet Babaoğlu Bey’e,tüm Konya milletvekillerimiz ile kısacası AK Parti hizmet sevdalısı herkese teşekkür ediyorum.”

İHALELER DE TAMAM…

        Karayolları Antalya 13.Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu da bölgede devam eden tünel ve yol çalışmalarıyla ilgili olarak, yürütülen bu projenin Antalya Bölge Müdürlüğü için de çok önemli olduğunun altını çizdi.

         Antalya bölgesinde toplam 72 kilometrelik  bir proje olan çalışmalarda Demirkapı Tüneli ile Konya Derebucak arasındaki 40 kilometrelik kesimin ihalesini gerçekleştirdiklerini belirten Çobanoğlu, şu bilgileri verdi: “İhale kapsamında ikinci 5 kilometrelik  tüpün de çalışmalarına   başladık,  yol çalışmalarına başladık.  2017 yılında Derebucak-Konya il sınırıyla İbradı arasındaki  7 kilometrelik kesimi  sathi kaplamalı bölünmüş yol olarak trafiğe açmayı planlıyoruz.  Daha sonraki proje kapsamında olan 16 kilometrelik  Taşağıl tarafındaki kesimde de ihalemiz sonuçlandı,  itiraz süreçleri bekliyor. Bunlarla ilgili süreçler de tamamlanınca, Taşağıl’dan itibaren 16  kilometrelik bölünmüş yolumuza başlayacağız. Beydiğin kesimi oluyor;  Taşağıl’dan 16.kilometre,  Beydiğin’le Demirkapı Tüneli arasında da  projemiz devam ediyor.

“AMACIMIZ,CUMHURİYETİN 100’ÜNCÜ YILDÖNÜMÜNDE 72 KİLOMETRELİK PROJEYİ TAMAMLAMAK…”

        Tabi o da önemli bir proje, topografyadan  dolayı tünellerin ve viyadüğün olduğu bir  proje.  Projelerimiz hızlı bir şekilde devam ediyor.  Bizim tüm amacımız;  Cumhuriyetin 100’üncü yıl dönümüne  72 kilometrelik projeyi  tamamlayıp  halkımızın hizmetine sunmak. Bu konuda herkesin emeği geçti, sayın cumhurbaşkamızdan, burada çalışan işçimiz, burada çalışan köylümüzün de desteği var, özellikle kamuoyunun önemli bir desteği var. Zahmet edip gelen misafirlerimiz de bizi memnun etti. İnşallah bitiminde de büyük bir törenle cumhuriyetimizin 100’üncü yılını da kutlarız.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Demirkapı'da, İkinci, Tünel, Çalışmaları, Başladı,
Yorumlar
Haber Yazılımı