Haber Detayı
23 Aralık 2016 - Cuma 09:02 Bu haber 5989 kez okundu
 
Dış Mahallelerde Kar Ataşmanları Memnuniyetle Karşılandı
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesine bağlı köyden mahalleye dönüşen yerleşim merkezlerinde İlçe Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl muhtarlıklara dağıttığı kar küreme ataşmanları, karla mücadelede etkin olarak kullanılırken, köy içi yollarda mahalle sakinlerine kesintisiz ulaşım imkanı sunuyor.
Güncel Haberi
Dış Mahallelerde Kar Ataşmanları Memnuniyetle Karşılandı

BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesine bağlı köyden mahalleye dönüşen yerleşim merkezlerinde önceki günden beri etkili olan kar yağışının ardından yürütülen karla mücadele çalışmalarına muhtarlıklar da destek veriyor.

Beyşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl kış mevsimi öncesi muhtarlıklara dağıtılan traktör kar küreme ataşmanları  karla mücadelede etkin rol üstleniyor.

Yeni Büyükşehir Belediyesi Yasası’nın yürürlüğe girmesinin ardından başlayan yeni dönemle birlikte köyden mahalleye dönüşen yerleşim merkezlerinde, mahalle muhtarlıklarının imdadına kar küreme ataşmanları yetişti.

Beyşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı karla mücadele ekipleri yerleşim merkezine ulaşmadan önce bu küreme ataşmanlarıyla yapılan ilk müdahaleler,  ulaşımda  yaşanabilecek olumsuzlukların önüne de geçiyor.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, Beyşehir Belediyesi’nin yeni büyükşehir belediyesi yasasının yürürlüğe girmesinin ardından 12 olan mahalle sayısının 67’ye yükselip sorumluluk alanının da genişlediğini hatırlatarak, “İlçemizde sorumluluk alanına eklenen bu 55 yeni dış mahallenin 37’si köyden mahalleye dönüşen yerleşim merkezlerinden oluşuyor.  2015 yılının Kasım ayında kış mevsimine girilirken bu  37 mahallemize ekiplerimizin karla mücadelede ulaşamadığımız ve yetişemediğimiz ilk anlarda faydalanmak  üzere traktörlerle kullanılabilecek kar küreme ataşmanları dağıtmıştık.Bu küreme ataşmanlarının sözkonusu mahallelerimizde  kış döneminin etkisini gösterdiği bugünlerde  yoğun olarak kullanımına tanıklık ediyoruz. Muhtarlıklarımız ve mahalle sakinlerimizden aldığımız bu konudaki  olumlu tepkiler de, verdiğimiz bu hizmetin önemini ortaya koyuyor.”dedi.

YUKARI ESENCE’DE KÖY İÇİ ULAŞIM RAHATLADI

Kar küreme ataşmanının yoğun olarak kullanıldığı  yerleşim birimlerinden birisi olan Yukarı Esence Mahallesi’nin Muhtarı Hanefi Ersözlü de, Beyşehir Belediyesi’nin dağıtmış olduğu kar küreme ataşmanlarının karla mücadelede önemli bir rol üstlendiğini belirterek, şunları kaydetti:

 “Bölgemizde yurt genelinde ve ilçemizde olduğu gibi üç gündür ağır kış şartları hüküm sürüyor.Yağışın devamı ile birlikte yöremizde kar yüksekliği giderek artıyor. Karla mücadele ekipleri daha mahallemize  gelmeden muhtarlık olarak köy içerisinde bu küreme ataşmanları sayesinde  başlattığımız  ilk müdahaleler, yerleşim merkezimize  ulaşımın aksamaması yönünde gözle görülür önemli katkılar sağlıyor. Traktör vasıtasıyla kullandığımız bu aparat, karla mücadelede çok fayda sağlıyor.  İki yıldır bölgemizde kullanıyoruz. Kar yağışının başladığı önceki günden bu yana da mahallemizin tüm yollarını bu aparatla açtık. Şu an 30 santim kar var yerleşim merkezimizde ama neredeyse bir iş makinesinin gördüğü işi rahatlıkla yapıyor, karla mücadelede yağış durmadığı için de çok etkin olarak kullanıyoruz. Köy içi yollarımızı sürekli açık tutuyoruz. Belediye Başkanımıza bu anlamda muhtarlıklarımıza verdiği bu destekten dolayı mahalle sakinleri olarak teşekkür ediyoruz.”

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , Beyşehir, ilçesine, bağlı, köyden, mahalleye, dönüşen, yerleşim, mer
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Dış Mahallelerde Kar Ataşmanları Memnuniyetle Karşılandı
Dış Mahallelerde Kar Ataşmanları Memnuniyetle Karşılandı
Yorumlar
Haber Yazılımı