Haber Detayı
17 Ocak 2017 - Salı 10:18 Bu haber 5580 kez okundu
 
Doğal Afet Havzası Beyşehir'de Bir Sınav Zaferi
BEYŞEHİR - SÜ Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Abdullah Öztür, Kaymakam Muzaffer Şahiner'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Güncel Haberi
Doğal Afet Havzası Beyşehir'de Bir Sınav Zaferi

BEYŞEHİR - SÜ Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Abdullah Öztür, Kaymakam Muzaffer Şahiner'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Öztürk ziyaretinde Şahiner'e yeni görevinin hayırlı olmasını diledi. Öztürk; haftasonu yapılan Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Sınavı (AÖS) ile ilgili bilgi verdi.
          Öztürk; ü
lkemizin bazı bölgelerinde olduğu gibi yoğun kar yağışı ve aşırı fırtına yüzünden elektrik direklerinin devrilmesi nedeniyle ulaşım sorunlarına paralel olarak elektrik nakil hatlarının çökmesiyle ciddi sorunlar yaşayan kurumlardan biride Selçuk Üniversitesi Ali Akkanat eğitim öğretim kampüsü olmuştur. Böyle durumlarda Valilik, Kaymakamlık ve Rektörlükler kanalıyla okullar tatil edilir, sınavlar iptal edilir. Bu durum da yapılan talimatlar doğrultusunda bizde aynı şeyleri yaptık.
           
Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi AÖF ve ÖSYM Koordinatörlüğü olarak, bizim ani kararla çözülmesi zor olan başka bir sınav sorunumuz vardı. O da 14-15 Ocak 2017 tarihlerinde gerçekleştirmek zorunda kaldığımız Türkiye çapında yapılan AÖF final sınavlarımız vardı. Yerel yönetimlerin yardımı ile ana arterlerdeki ulaşım sorununu kısmen çözmüş olmamıza rağmen I. Sorunumuz kampüsümüzde sınava girecek 1100 öğrencinin sınıflardaki ısınma ve bilgisayar sistemlerimizin çalışmaması. II. Sorunumuzda çevredeki 7-8 ilçeden özel vasıtaları ile sınava gelen 1100 öğrencinin aynı saatte ve aynı yerde bir anda sınava girmek zorun olmalarının yarattığı park ve trafik sorunu nedeni idi. Bizi aşan çaresizlikler nedeni ile umutların tükendiği ve Anadolu Üniversitesi kurye kamyonunun fakültemize intikal ettiği anda 13 Ocak 2017 Cuma Günü kiraladığımız bir jeneratöre yakıt desteği sağlayan Selçuk Üniversitesi Rektörlüğümüz imdadımıza yetişti. Ayrıca Medaş’ın Kahramanmaraş ve Ordu’dan gelen afet ekipleri helikopterlerle Beyşehir, Derebucak hattında göçen elektrik direklerini tespit edip gece gündüz çalışarak 14 Ocak 2017 cumartesi saat 06.00 da bölgenin elektrik sorununu geçici olarak çözdüler. Beyşehir Belediyesinin Fen İşleri Ekibinin de tek yön ile de olsa yolu ulaşıma açıp tuzlama yaparak buzlanmayı önlediler. Beyşehir Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri ve Jandarma Komutanlığı görevlileri de yaptıkları ortaklaşa bir çalışmayla tüm özel ve toplu taşıma araçlarını tek yönlü ring seferi yaptırarak tüm vasıtaları kampüsten geçirip Bademli Mahallesi kırsal yolundan tekrar Beyşehir’e ulaşmasını sağladılar. Vatandaşlarımızın da gösterdiği anlayışlı davranışlarıyla düzenli sirkülasyon sağlandı. Netice de sonuç itibari ile 2 günde 4 oturumda sınava giren 1100 öğrencimiz sorunsuz sınava girmiş ve hiçbir trafik kazası yaşanmamıştır. Böylece kurumlarımızın oluşturduğu iş birliği neticesinde çok şükür bir afet bölgesinde sonuç itibari ile bir sınav zaferini gerçekleştirmiştir.
         
Bu sınavda bize yardımcı olan Selçuk Üniversitesi Rektörlüğümüze, Beyşehir Kaymakamlığımıza, Belediyemize, Garnizon Komutanlığımıza, Emniyet Müdürlüğümüze ve ekibine, emeği geçen tüm meslektaşlarımıza ve anlayışlı halkımıza teşekkürü bir borç biliyor, kendilerinden Allah razı olsun diyoruz dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Doğal, Afet, Havzası, Beyşehir'de, Bir, Sınav, Zaferi,
Yorumlar
Haber Yazılımı