Haber Detayı
17 Ocak 2017 - Salı 10:27 Bu haber 6939 kez okundu
 
Doğanbey'e Tam Entegre Mezbahane
BEYŞEHİR - Beyşehir'e bağlı Doğanbey Mahallesi’ne tam entegre modern mezbahane yapılacak.
Ekonomi Haberi
Doğanbey'e Tam Entegre Mezbahane

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, büyükbaş hayvancılığın önemli merkezlerinden olan ilçeye bağlı Doğanbey Mahallesi’ne tam entegre modern bir mezbahane yapılacağını söyledi.
       
Beyşehir’in canlı et ve sucuk üretimi ile ünlü Doğanbey Mahallesi’nde bu sektörü daha da ileri noktalara taşımak için Beyşehir Belediyesi olarak çalışma başlattıklarını belirten Özaltun, yerleşim merkezine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın da istediği norm ve standartlara uygun daha modern bir tam entegre bir tesis kazandırmak için harekete geçtiklerini söyledi
        
Yeni tesis projesinin hayata geçirilmesi için ihalesine çıkıldığını aktaran Özaltun, mevcut mezbahanenin ise yıkıldığını belirterek, “İnşallah Doğanbey Mahallemizde yeni bir tam entegre tesise yakında kavuşacak. Yeni mezbahanemiz günlük 30 büyükbaş hayvan kesim kapasitesine sahip olarak inşa edilecek. Tesisin bodrum kısmında sakatat işleme odaları ve mutfağı bulunacak. Toplam 5 bin 670 metrekarelik alan üzerine inşa edilecek tesiste, 30 ton kapasiteli arıtma sistemi de olacak.” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Doğanbey'e, Tam, Entegre, Mezbahane,
Yorumlar
Haber Yazılımı