Haber Detayı
16 Haziran 2020 - Salı 11:10 Bu haber 9706 kez okundu
 
Hafız İHO sınav giriş başvuruları 1 Temmuz’da başlıyor
BEYŞEHİR - Beyşehir Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu (HAFIZ İHO) sınava giriş başvuruları 1 Temmuz'da başlıyor.
Eğitim-Kültür Haberi
Hafız İHO sınav giriş başvuruları 1 Temmuz’da başlıyor

BEYŞEHİR - Beyşehir Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu (HAFIZ İHO) sınava giriş başvuruları 1 Temmuz'da başlıyor.

         Kur'ân'ı başından sonuna kadar hatasız olarak ezberleyenlere, yüz bin hadisi senet ve metinleriyle birlikte ezberleyip râvîlerin terceme-i hallerini bilen muhaddislere de hâfız denir. Çoğulu huffaz, hafaza, hafizîn ve hafızât'dır.

         “Kim Kur’ân’ı okur, onu güzelce ezberler, helâlini helâl, haramını haram kabul eder ve bunlara uyarsa, Allah bu sayede o kimseyi cennetine koyar. Ailesinden hepsi cehennemi hak etmiş on kişiye şefaat etme hakkı verir.” (Tirmizî, Fedâilü’l-Kur’ân, 13/2905; Ahmed, I, 148)   Kur’an-ı okumanın ve ezberlemenin faziletlerinden hareketle;

            İlçemiz Milli Eğitim Müdürlüğü ve Beyşehir İlçe Müftülüğü İşbirliği ile okulumuz Beyşehir Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu’nda örgün eğitimle birlikte hafızlık projesi 2020-2021 Eğitim öğretim döneminde başlayacaktır.

Bu proje, örgün eğitime devam eden ve aynı zamanda hafızlık yapmak isteyen öğrencilerin, hafızlık eğitimi ile hafızlık sonrası eğitim öğretim süreçlerinin etkin, verimli ve sistematik bir şekilde gerçekleştirilmesini, mesleki, akademik, sosyal, kültürel, sportif ve ahlaki gelişimlerinin desteklenmesini amaçlamaktadır.

             Hafızlık projemiz ile birlikte projenin ortaokul düzeyinde yapılması, Öğrencilerin hafızlık eğitimi için ilgi, istidat ve kabiliyeti olanlar arasından seçilmesi, hafızlığa 5. sınıfta başlanması, 6. sınıflarda tamamlanması, 7. ve 8. sınıflarda pekiştirilmesi, proje süresince öğrencilerin, okul ortamından, aileden ve sosyal çevreden uzak kalmadan örgün eğitimden azami düzeyde yararlanarak hafızlık eğitimi alması,

                Hafızlık eğitimi sürecinde çeşitli sosyal-kültürel etkinliklerle öğrencilerin kişisel becerilerinin ve sosyal yeteneklerinin geliştirilmesi, Öğrencilerin Hafızlık Eğitimi vesilesiyle kazandıkları çalışma disiplini, zaman yönetimi gibi becerilerinin geliştirilmesi ve pekiştirilmesi, hedeflenmektedir.

              Örgün Eğitimle Birlikte Erkek Hafızlık eğitimi ile ilgili başvuru ve sınav takvimi afişimizde detaylı olarak yer almaktadır. Hafızlık ile ilgili detaylı bilgi için afişimizi inceleyebilir ya da Beyşehir Müftülüğünden ve okul idaremizden bilgi alabilirsiniz.

             Beyşehir ve çevre ilçelerimizdeki halkımızın ve velilerimizin hafızlık projesine gereken hassasiyeti göstereceğinden hiç şüphemiz yoktur. Tüm halkımıza teşekkür ediyoruz.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Hafız, İHO, sınav, giriş, başvuruları, 1, Temmuz’da, başlıyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı