Haber Detayı
16 Haziran 2020 - Salı 11:13 Bu haber 4277 kez okundu
 
Yasak dönemde göldeki balıkçıya 5 bin lira ceza
BEYŞEHİR - Beyşehir'de uygulanan balık av yasağının son günlerinde göl suları üzerinde içerisinde balıkçı ağları olan ticari teknesi bulunan avcıya 5 bin lira idari para cezası kesildi.
Ekonomi Haberi
Yasak dönemde göldeki balıkçıya 5 bin lira ceza

BEYŞEHİR - Beyşehir'de uygulanan balık av yasağının son günlerinde göl suları üzerinde içerisinde balıkçı ağları olan ticari teknesi bulunan avcıya 5 bin lira idari para cezası kesildi.

Edinilen bilgiye göre, Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı su ürünleri kontrol ekipleri, Beyşehir Gölü üzerinde yaptığı denetim ve kontrollerde Üstünler adası bölgesinde yasak olmasına rağmen göl sularında bir balıkçı teknesi bulunduğunu belirledi. 

Balıkçı teknesinin içerisinde inceleme yapan ekipler,  iki çuval balıkçı ağı buldu. Tekne sahibi avcı hakkında işlem başlatılırken, 5 bin lira idari para cezası uygulandı.

Gölde balık av yasağı döneminde balıkçı teknelerinin toplu olarak kendi limanlarında olması ya da karaya çıkarılması gerekiyor. Ayrıca, tekne limanda ise içerisinde ağ vb.av malzemesi de olmaması gerekiyor.

Bu arada, su ürünleri kontrol görevlilerinin botla Beyşehir Gölü yüzeyinde yaptığı denetimlerde yasak dönemde balık avcılığı için tatlı sulara serildiği tesbit edilen sahipsiz ağlar ele geçirildi.

Göl yüzeyinde farklı noktalarda yapılan arama tarama faaliyetlerinde bin 600 metre sahipsiz balıkçı ağı bulunurken, ağ gözlerine takıldığı belirlenen çok sayıda canlı sudak, sazan, tatlı su kefali balığı ile yengeçler telef olmaktan kurtarılarak yeniden ait olduğu göl sularına salındı.

Balıkçı ağları ise imha edilmek üzere tekneyle toplanarak kıyıya çıkarıldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Yasak, dönemde, göldeki, balıkçıya, 5, bin, lira, ceza,
Yorumlar
Haber Yazılımı