Haber Detayı
13 Aralık 2017 - Çarşamba 14:47 Bu haber 7221 kez okundu
 
Hüyük’ün İyiliksever Öğrencileri
HÜYÜK - Hüyük ilçesinde öğrenim gören ilk ve ortaokul öğrencilerı "Sen de 1 iyilik yap" projesi çerçevesinde kumbarada topladıkları 1 liralarla mahallelerinde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere yardım eli uzatıyor.
Eğitim-Kültür Haberi
Hüyük’ün İyiliksever Öğrencileri

HÜYÜK - Hüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ünal, yaptığı açıklamada, Çamlıca Mahallesi'ndeki Mehmet Akif Ersoy İlk ve Ortaokulu'nda öğrenim gören öğrencilere yardımlaşma ve birlikte hareket etme duygusunu kazandırabilmek amacıyla hayata geçirilen "Sen de 1 iyilik yap" projesini ilçe genelindeki tüm okullara da yaymayı hedeflediklerini belirtti.

       Proje kapsamında, Çamlıca Mahallesi'ndeki her iki okulda her ayın 1, 11 ve 21.günlerinde saat 1'de  (13.00) sınıfları dolaşan gönüllü görevli öğrencilerin, öğrenci ve öğretmenlerden gönüllülük esasına göre kumbaraya para atmalarını istediklerini anlatan Ünal, şunları kaydetti:  "Kumbara atılan 1'er liralar oluşturduğu birikimle her ay mahallemizde yaşayan ihtiyaç sahibi bir insanımıza yardım olarak dönüyor. Her ayın 22 ila 30.günleri arasında, öğrencilerimize sorarak, mahallede ihtiyaç sahibi kimlere yardım edileceği belirleniyor. Öğretmenleri nezaretinde yardım edilecek kişinin evine ziyarette bulunan proje kapsamında görevli gönüllü öğrenciler, beyaz eşya, mobilya, gıda vb. gibi tesbit edilen ihtiyaçların teslimini gerçekleştiriyor. Bu vesile ile hem yaşlı, hem de muhtaç kişilerin yüzünde oluşan o tebessümü görmenin ve dua almanın öğrencilerimiz mutluluğunu, hazzını yaşıyor. Bu çerçevede, mahallemizde şu ana kadar  proje kapsamında 5 ihtiyaç sahibi kişiye ulaşıldı. Bundan sonraki hedefimiz; bunu tüm ilçemiz geneline yayarak, tüm okullarımızı projeye dahil etmek olacaktır. Böylece, ilçemizdeki diğer yardıma muhtaç insanlara da ulaşmayı arzu ediyoruz. Bu projenin bir başka amacı da; birlik ve beraberlik içerisinde hareket edildiğinde küçük şeylerle, birikimlerle büyük işlerin yapılabileceğini öğrencilerimize gösterebilmektir."

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Hüyük’ün, İyiliksever, Öğrencileri,
Yorumlar
Haber Yazılımı