Haber Detayı
06 Aralık 2021 - Pazartesi 12:46 Bu haber 7051 kez okundu
 
İrfan Vakti
İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi bu yıl Şeb-i Arûs haftasında on binlerce misafiri ağırlamayı bekliyor.
Eğitim-Kültür Haberi
İrfan Vakti

İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi bu yıl Şeb-i Arûs haftasında on binlerce misafiri ağırlamayı bekliyor.

Hazret-i Mevlâna’nın 748. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenlerinin heyecanı İRFA’da yaşanmaya devam edecek. Her gün saat 10.00, 11.00 ve 14.00’de “Sema Nedir Bilir Misin” programı  ve saat 18.00’de Geleneksel Tekke Musiki Meşkleri’nin icra edildiği etkinlikleri katılımcılar ücretsiz olarak izleyebilecek.

Yoğun ilgi gören Atölye Etkinlikleri’nin yanısıra geniş kitap çeşidinin de yer aldığı kitap köşesinde seçkin yazarların eserleri kitap severler ile buluşacak. Derviş Çeyizi Sergisi, Sacit Açıkgözoğlu riyasetinde Sünbül Efendi Ebrihanesinde hazırlanan Ebru Sergisi, İRFA Atölye ve Hocalarının hazırladığı Şehnaz, Geleneksel Sanatlar Sergisi ziyaretçilere en güzel şekilde sunulacak.

Önceki Senelerde yoğun ilgi gören Meâlî-yi Semâ programına katılanlar ömürleri boyunca unutamayacakları bir mana seyahati yaşayacak.  Semazenler ile beraber bu mana yolculuğunu her yaştan ve kesimden insanlar; anlayarak, tadarak Şeb-i Arûs mevsimini ruhlarında hissedecekler.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu İrfan, Tasavvuf ve Meydan Meşkleri bölümü Postnişin M. Fatih Çıtlak’ın katılım ve anlatımıyla Meâlî-yi Semâ ile 13 - 17 Aralık tarihleri arasında her gün saat 18.00’de İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi’nde izleyicisi ile buluşacak.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: İrfan, Vakti,
Yorumlar
Haber Yazılımı