Haber Detayı
17 Aralık 2016 - Cumartesi 08:29 Bu haber 5069 kez okundu
 
İyi Dersler Şoför Amca
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, taşımalı eğitimde görev yapan öğrenci servis sürücülerine "iyi dersler şoför amca" projesi çerçevesinde eğitim verildi.
Eğitim-Kültür Haberi
İyi Dersler Şoför Amca

BEYŞEHİR - Ulaştırma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı'nın koordinasyonunda tüm Türkiye'de hayata geçirilen proje kapsamında Beyşehir'deki servis sürücüleri de eğitimden geçirildi. Trafikte sorumluluk hareketi kapsamındaki eğitimde görevli servis şoförlerinin kapasitelerini geliştirmek ve öğrencilere trafik güvenliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla hazırlanan proje İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Trafik Tim Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen ortak çalışma ile hayata geçirildi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü konferans salonundaki sunumlarda, servis şoförlerine önceki yıllarda yaşanan trafik kazaları ve sebepleri, görüntü ve fotoğraflarla izlettirildi ve uymaları gerekli trafik kuralları, araçlarında bulundurmaları gereken cihazlar, ilk yardım teknikleri, öğrencilere davranış şekilleri gibi konularda eğitim verildi. Sürücülere yine trafik ve hız kurallara, cep telefonu kullanımı, alkol, takip mesafesi, durma, duraklama ve park etme, yolcu indirme ve bindirme kuralları, emniyet kemeri kullanımı, geçme ve geçilme kuralları, şerit izleme ve şerit değiştirme, ilk yardım ve iletişim konularında bilgiler aktarıldı. Eğitimlerin tamamlanmasının ardından katılımcılara sertifikaları dağıtıldı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , Beyşehirde, taşımalı, eğitimde, görev, yapan, öğrenci, servis, sürüc
Yorumlar
Haber Yazılımı