Haber Detayı
02 Nisan 2014 - Çarşamba 22:59 Bu haber 6065 kez okundu
 
Jandarmadan kitap okumaya destek
BEYŞEHİR - Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı, Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 175. yıldönümü kapsamında yürüttüğü etkinlikleri sürdürüyor.
Eğitim-Kültür Haberi
Jandarmadan kitap okumaya destek

          BEYŞEHİR - Jandarma personeli, 50.Kütüphane Haftası kapsamında Beyşehir Kütüphane Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, kurum personelinin haftasını kutladı. 
          Kütüphane Müdürlüğü’ne hafta kapsamında çiçek götüren jandarma personeli, yanlarında götürdüğü bazı okunmuş kitapları da katkıda bulunmak amacıyla kuruma hediye etti. Jandarma personeli, daha sonra kütüphanedeki okuma salonunda raflardan seçtiği kitapları yarım saat süreyle okuyarak toplumda kitap okuma alışkanlığının daha da yaygınlaştırılıp geliştirilmesine yönelik mesajlar verdi. Jandarma personeli, okuma etkinliğine katılımın ardından kütüphaneye üye de oldu. Beyşehir Kütüphane Müdürü Kemal Yeşilyurt, yaptığı konuşmada, jandarma teşkilatı mensuplarına teşekkür ederek, “Hem Kütüphane Haftası, hem de okuma etkinliklerine katkı anlamında jandarma personelinin okumaya yönelik istek ve şevkleri memnuniyet verici. Bu anlamlı mesajlarla, ülkemiz insanının okumayı daha çok seveceklerine olan inancımı belirtmek istiyorum. Toplumumuzun çok fazla okuma alışkanlığı yok. Bunun daha da geliştirilip yaygınlaşmasının sağlanması en büyük idealimiz ve hedefimiz. Bu konuda kurum olarak da büyük bir gayret ve çaba içerisindeyiz. Beyşehir’de ise son yıllarda kitap okuma alışkanlığının daha iyi noktalara gelmeye başladığını memnuniyetle müşahede ediyoruz. Dünyada ülkelerin okuma oranları çok değişik, ABD’de halkın yüzde 21’i sürekli kitap okuyor. Bu oran, Fransız ve Almanlar’da yüzde 11, Japonlar’da yüzde 16 seviyelerinde. Türk halkı ise sürekli okuyan ülkeler kategorisinde binde 2 civarında bulunuyor. Bu çok üzücü ve düşündürücü bir durum. Beyşehir’deki duruma bakacak olursak, bir yıl içerisinde 75 bin 18 kişinin kütüphaneye gelmiş olması, bunların kütüphaneye üye olmaları, kitap almaları, kütüphanede kitap okumaları, ödevlerini yapmaları, tezlerini hazırlamaları, çıktı almaları, ödünç kitap almaları, bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir. Beyşehir halkı ilçemizde gerçekten okumaya ve okuma etkinliklerine önem vermekte ve ilgi göstermektedir. Bu anlamda Beyşehir’de jandarma teşkilatı ve diğer tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza ve ilçemiz halkına çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Kaynak: Editör: BGRT
Etiketler: BEYŞEHİR, , Beyşehir, İlçe, Jandarma, Komutanlığı, Jandarma, Teşkilatının, kurul
Yorumlar
Haber Yazılımı