Haber Detayı
10 Ekim 2017 - Salı 09:38 Bu haber 4462 kez okundu
 
KOMEK ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arasında Eğitim Çalıştayı Yapıldı
Konya Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında eğitim alanındaki işbirliğinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi amacıyla “Hayat Boyu Öğrenmede İşbirliği Eğitim Çalıştayı” düzenlendi.
Eğitim-Kültür Haberi
KOMEK ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arasında Eğitim Çalıştayı Yapıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte “Hayat Boyu Öğrenmede İşbirliği Eğitim Çalıştayı” düzenledi.

        Çalıştayda konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen, dünyada ve Türkiye’de çok önemli olaylar olduğunu ve Türk insanına birçok iş düştüğünü belirtti. Cenab-ı Hakk’ın bizi bu topraklarda var ederek bir misyon verdiğini vurgulayan Ötegen, “Bizim de bu misyona uygun şekilde gelecek nesillere bu toprakları en güzel şekilde bırakmamız gerekiyor. Şu anda bu görevde, bu imkanda, bu makamlarda isek geleceğe de bir şeyler bırakmalıyız. Bu dünyadan göçtüğümüzde hayatımızın ne kadarını hayra kullanabiliyoruz, ne kadarını verimli kullanabiliyoruz önemli olan bu. Bu toplantıların da birbirimizi tanımaya, tanıtmaya vesile olacağını, yapılacak çalışmalara bereket getireceğini inanıyoruz. Çünkü biz ‘bir’ olursak ‘biz’ diyebilirsek daha faydalı olacağız” dedi.

        İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, formal eğitimin dışında karşılarında çok ciddi bir kitle olduğuna değinerek, “Herhangi bir sebeple okul hayatını devam ettirememiş veya bir meslek sahibi olmak için kapımızı çalmaya gelen bu insanlara eğitim hizmetini en iyi şekilde vermek durumundayız. Konya Büyükşehir Belediyemizle birlikte ortaklaşa hareket ediyoruz. Çünkü bir kısmımızda malzeme, bir kısmımızda mekan, bir kısmımızda da bunları eğitecek insan var. İşte bunların hepsini bir araya getirmek suretiyle asıl amacımız olan insana hizmeti götürmeye gayret ediyoruz. Kurumsal farklılıklarımız olabilir ama amacımız aynı” diye konuştu.

         Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Köseoğlu da, Konya’yı tek kanadıyla değil de iki kanadıyla uçurabilmeyi düşünen ve bu anlamda her çalışmasını hem fiziki hem de manaya yönelik yürütmeyi düşünen bir başkan ve idarenin düşüncesi neticesinde KOMEK’lerin 14 yıl önce kurulduğunu ifade etti. Köseoğlu, “KOMEK, kurulduğunda bu kadar büyüyeceği tasavvur edilemedi. Bize verilen sorumluluk yetişkinliklerin eğitimi. Yetişkinlerin eğitiminde derslerin hem kursiyerlerin ruhuna uygun, hem çalışma şartlarına uygun, hem de insanların bir şeyler öğrenerek hayatlarına tatbik etmelerine uygun çalışıldığında bu şehrin manasına ciddi anlamda katkı yapmış olduğumuzun bilincindeyiz. Her zaman bu bilinçle çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

        İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Konya’nın bütün ilçelerinin Halk Eğitim Müdürleri ve müdür yardımcıları, Konya Büyükşehir Belediyesi KOMEK - ASEM - Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürleri ile onlara bağlı yöneticilerin katıldığı çalıştayda, kurumlar arası işbirliğinin önemi, KOMEK-Halk Eğitim Merkezleri işbirliğinde karşılaşılan sorunlar, kurs planlamalarında karşılaşılan aksaklıklar, kursların iş ve işlemlerinde karşılaşılan sorunlar ve bu sorunlarla ilgili çözüm önerileri konuları ele alındı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: KOMEK, ile, İl, Milli, Eğitim, Müdürlüğü, Arasında, Eğitim, Çalıştayı, Yapıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı