Haber Detayı
24 Nisan 2020 - Cuma 13:42 Bu haber 3945 kez okundu
 
Konya 23 Nisan’da Tek Yürek Oldu
ürkiye Büyük Millet Meclisi'nin 100'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Konya’da yaşanan coşkuya Büyükşehir Belediyesi de katkı sağladı.
Güncel Haberi
Konya 23 Nisan’da Tek Yürek Oldu

Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 100. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenledi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay; Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ile birlikte Mevlana Meydanı’nda İstiklal Marşı etkinliğine katıldı. Konya Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı, saat 21.00’da İstiklal Marşı’nı tüm Türkiye ile aynı anda okurken başkanlar da eşlik etti. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Gazi meclisimizin açılışının 100’üncü yılı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin önemli bir mihenk taşı ama koronavirüsten dolayı maalesef meydanlarda kutlayamıyoruz. Onun için biz de merkez ilçe belediye başkanlarımızla birlikte mehteran eşliğinde Mevlana Meydanı’nda İstiklal Marşımızı okuduk. Tüm Konyalılar da balkonlarında eşlik etti” dedi.

TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ BİR TARİH

Milli Mücadelenin başlangıcının Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışıyla başladığını belirten Başkan Altay, “Onun için bu önemli tarihi de Gazi Mustafa Kemal Atatürk tüm çocuklarımıza hediye etti. Türkiye Cumhuriyeti için önemli bir tarih. Yüzyıl geçti aradan ama mücadelemiz hala devam ediyor. Büyük ve güçlü Türkiye inşa etmek için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde biz de şehrimizi, ülkemizi geliştirmek için gayret ediyoruz” dedi. Başkan Altay, bütün Konyalıların, ülkemizin ve İslam aleminin mübarek Ramazan ayını da tebrik etti.

COŞKUYA EŞLİK ETTİK

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Bugün Gazi Meclisimizin 100’üncü yılını hep birlikte idrak ediyoruz. Buruk bir sevinç yaşıyoruz ama bugünler de inşallah geçecek. Bütün çocukların bayramını kutluyorum” dedi. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, koronavirüs nedeniyle her zamankinden farklı bir dönem yaşandığını belirterek, bütün çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da, “Bugünü ülkemizde büyük bir coşkuyla kutlamak için çok sayıda hazırlık yapmıştık ama koronavirüs salgını nedeniyle 23 Nisan coşkuyla evlerimizde kutlandı. Bizler de çocuklarımızın coşkusuna eşlik etmek için gayret ettik” diye konuştu.

İTFAİYE DE İSTİKLAL MARŞI ETKİNLİĞİNE KATILDI

Konya Büyükşehir İtfaiye personelleri de Türkiye Büyük Millet Meclisi\'nin 100\'üncü kuruluş yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle saat 21:00\'de Sancak İtfaiye Merkezinde ateşle “100. Yıl” yazarak İstiklal Marşını hep bir ağızdan okudu. Konya’da saat 21:00\'da on binlerce vatandaş da evlerinin balkonlarına ve camlarına çıkarak hep bir ağızdan İstiklâl Marşı’nı coşkuyla okudu.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Konya, 23, Nisan’da, Tek, Yürek, Oldu,
Yorumlar
Haber Yazılımı