Haber Detayı
16 Şubat 2018 - Cuma 09:09 Bu haber 5634 kez okundu
 
MUBİS Muhtarlara Büyük Kolaylık Sağlıyor
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Konya genelindeki bütün muhtarların bölgelerinde verdikleri hizmetleri kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirdiği Muhtarlık Bilgi Sistemi sayesinde çok daha hızlı ve etkin hizmet veriliyor. MUBİS’e 2017 yılında gelen 3 bin 399 talebe geri dönüş sağlandı.
Bölgeden Haberi
MUBİS Muhtarlara Büyük Kolaylık Sağlıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi hizmete sunduğu Muhtarlık Bilgi Sistemi (MUBİS) ile Konya’nın 31 ilçesindeki muhtarların bu yükünü azaltırken işlerin daha hızlı gerçekleşmesine katkı sağlıyor.

2017’DE MUBİS’E 3 BİN 399 TALEP GELDİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın bütün ilçelerinde 2 yıldan fazla süredir uygulanan Muhtarlık Bilgi Sistemi ile muhtarların bilgi karmaşasından kurtulduğunu, taleplerin ilgilisine iletilmesinde önemli kolaylıklar sağlandığını söyledi. 2017 yılında MUBİS’e 3 bin 399 talep geldiğini ve taleplerin cevaplandırıldığını kaydeden Başkan Akyürek, ilçe belediyeleri hizmet alanına giren taleplerin ise yönlendirildiğini dile getirdi.

MUHTARLIK BİLGİ SİSTEMİ

Yazılımı Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nca yapılan, takibi Kırsal Hizmetler ve Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen MUBİS ile Konya merkez ve ilçelerinde görev yapan bin 200 mahalle muhtarının taleplerinin muhataplarına en sağlıklı ve verimli yoldan iletmesine olanak sağlanıyor. Hangi ilçeden hangi yatırımlara ne kadar talep olduğu konusunda istatistiklerin de tutulduğu sistem ile muhtarlar, yüz yüze görüşme gerektirmeden taleplerini, şikayet veya teşekkürlerini ister ekran başından, isterse mobil uyumlu sistem üzerinden iletip cevaplarını takip edebiliyor. mubis.konya.bel.tr adresinden sisteme giren muhtarlar, yeni talep ekleyebilirken cep telefonlarına gelecek takip numarası ile taleplerini takip edebiliyor, daha önce girdikleri talepleri liste halinde görebiliyor, taleplere belediyenin verdiği cevaplara ulaşabiliyor. Ayrıca kendilerine yönelik bütün duyuruları görebilen muhtarlar, ad-soyad, kullanıcı adı, telefon, e-posta ve şifre gibi bilgileri de düzenleyebiliyor.

MUHTARLIK BİLGİ HATTI HİZMETTE

MUBİS için her muhtara ayrı ayrı kullanıcı adı ve şifre oluşturularak kullanıcı bilgilerini uygulamalı eğitimlerle vermeye devam eden Konya Büyükşehir Belediyesi, hizmete sunduğu 444 42 37 Muhtarlık Bilgi Hattı ve 7442 Muhtar SMS Hattı ile de muhtarların taleplerine en hızlı şekilde cevap vermeyi sürdürüyor.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: MUBİS, Muhtarlara, Büyük, Kolaylık, Sağlıyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı