Haber Detayı
16 Şubat 2018 - Cuma 09:06 Bu haber 6013 kez okundu
 
Beyşehir’in Yeşil Alanlarında Otomatik Sulama
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçe merkezindeki park ve yeşil alanlarda otomatik sulamanın yapıldığı dönem başlıyor.
Ekonomi Haberi
Beyşehir’in Yeşil Alanlarında Otomatik Sulama

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, kent merkezinde bir yandan yeşil alanların daha da artırılmasına yönelik çalışmaları sürdürürken, diğer yandan da mevcut park, orta refüj ve yeşil alanların sulanmasında son teknolojiyi kullanarak zamandan ve iş gücünden tasarruf sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Beyşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin ilçe merkezinde bulunun park ve yeşil alanlarda otomatik sulama sistemine geçilmesi konusunda geçtiğimiz yıl başlattığı çalışmaları bu yıl da sürdürdüğünü belirten Özaltun, kurulan sistemin önemine dikkat çekerek “Göreve geldiğimiz günden bu yana ilçemize yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırıyoruz. Bu konuda oldukça başarılı işlere imza attık. Bu sistem sayesinde önemli ölçüde su ve enerji tasarrufu da sağlamış olacağız” dedi.

      Özaltun, ilçeyi daha yaşanabilir ve güzel bir hale getirmek için merkez mahallelerde yer alan parkların yeşillendirilmesi ve bakımına yönelik çalışmaları yürüten ekiplerin, devreye girecek otomatik sulama altyapı sistemi sayesinde işinin kolaylaşacağını belirterek, şunları kaydetti: “Bu çerçevede, park, orta refüj ve yeşil alanlar geçtiğimiz yıldan itibaren toprak altına döşenmeye devam eden otomatik sulama şebekesi parklarda belirlenen saatte ve miktarda istenilen aralıklarla otomatik olarak devreye girerek sulama işlemini gerçekleştirecek. Böylece, hem zamandan, hem insan gücünden istifade ederken, aynı zamanda su israfından da kaçınarak tüm yeşil alanların sağlıklı bir şekilde su ihtiyacının giderilmesini sağlamış olacağız. İlçemiz merkezinde şu ana kadar İzmir yolu Şarkikaraağaç Caddesi üzerindeki orta refüjlerde, Eşrefoğlu Camisi çevresindeki yeşil alanda, Hacıakif, Beytepe, İçerişehir ve Müftü mahallelerindeki park ve yeşil alanlarda yürütülen otomatik sulama altyapı çalışmaları kapsamında yer altına toplam 2 bin 600 metrekarelik fıskiye döşemesi gerçekleştirilmiştir. Bu yılki hedefimiz; Beyşehir ilçe merkezindeki tüm parklarda bu uygulamanın hayata geçirilmesidir. Otomatik sulama sisteminin devreye girmesinin ardından yeşil alan ve parklarımızda artık sulama sorunu da bu şekilde tarihe karışmış olacaktır.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’in, Yeşil, Alanlarında, Otomatik, Sulama,
Yorumlar
Haber Yazılımı